Gazete Vatan Logo

MEB duyurdu! 2022 LGS giriş belgeleri erişime açıldı! İşte LGS sınav yerleri öğrenme ekranı!

MEB duyurdu! Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavın giriş belgeleri yayınlandı. Adaylar, 5 Haziran’da yapılacak 2022 LGSiçin sınav yerlerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenebilecek. Peki, LGS giriş belgesi nasıl alınır? LGS sınav yerleri belli oldu mu? İşte MEB LGS giriş belgesi alma ekranı!

MEB duyurdu! 2022 LGS giriş belgeleri erişime açıldı! İşte LGS sınav yerleri öğrenme ekranı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav için giriş bilgisi ve giriş yerleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Adaylar, LGS sınavına ilişkin sınava girecekleri okulları Bakanlığı sitesinden öğrenebilecek. Peki, LGS giriş belgesi nasıl alınır? İşte LGS sınav yerleri öğrenme ekranı!

2022 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran'da düzenlenecek.

LGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr/" internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek. LGS adayları sınava eğitim gördükleri okullarda girecek.

LGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ İÇİN TIKLAYIN

LGS'YE GİRMEK ZORUNLU MU?

LGS başvuruları MEB tarafından otomatik olarak yapılıyor. Ancak öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmuyor.

2022 LGS KAÇTA BAŞLAYIP, KAÇTA BİTECEK?

Haberin Devamı

Sınavın birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.

İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru yöneltilip 80 dakika süre verilecek.