Gazete Vatan Logo

LYS ek yerleştirme ve ikinci yerleştirme ne zaman başlıyor?

Geçtiğimiz günlerde LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Kimi öğrenciler sonuçtan memnunken kimi öğrenciler sonuç karşısında sevinemedi. Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyn öğrenciler için ek tercihler ve ikinci yerleştirmeler başladı. Peki ek yerleştirme ve ikinci yerleştirme ne zamana kadar devam ediyor? İşte ek yerleştirmeler ile ilgili merak edilen detaylar...

LYS ek yerleştirme ve ikinci yerleştirme ne zaman başlıyor?

LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. LYS sonuçların açıklanmasından sonra üniversitelerin boş kalan kontenjanları için ikinci bir tercih dönemi başladı. Peki LYS ek yerleştirme ve ikinci tercih nasıl yapabilir? İşte ek yerleştirme ve ikinci tercih ile ilgili merak edilen detaylar...

Ek Yerleştirme Tercihleri Ne zaman başladı?

Üniversite ek yerleştirme tercihleri ile YGS-LYS boş kontenjanlar için tercihlerinin ÖSYM tarafından belirtildiğine göre, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ek yerleştirmeye bir yükseköğretim kurumuna ilk merkezi yerleştirmede yerleşen adaylar katılamayacak. Bu adaylar yerleştikleri kurumlara kayıt yaptırmamış bile olsalar ek yerleştirmeye katılma haklarına sahip değiller. Ek yerleştirme kayıtları da 6-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kimler Ek Yerleştirme Başvurusu Yapabilir?

Ek yerleştirme tercihi yapmak için 2016-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş ya da açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Özel Yetenek Sınavı (Tablo 5) ile bir bölüme yerleşen öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapabilirler.

Haberin Devamı

Önlisans programları için tercih yapacak öğrencilerden (Tablo 3A) en küçük puan koşulu aranmamaktadır.

Ek Yerleştirme Sonrası Üniversiteye Kayıt Tarihleri: 6-9 Eylül

Üniversiteye girmek isteyen adaylar, 2016 ek yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos tarihleri arasında internetten kendileri yapmaları gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ek yerleştirme için tercih bildirim işlemi, 30 Ağustos tarihinde saat 23.59’da sona eriyor. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacağını söyleyen ÖSYM, ek yerleştirme tercihlerinin sadece elektronik ortamda yapılanların işleme alınacağı ve posta ile ÖSYM merkezine gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacağını bildirdi.