Gazete Vatan Logo

Lise tercih ve yerleştirme takvimi belli oldu! Özel liselere kayıtlar ne zaman başlıyor? Yetenek sınavıyla öğrenci alan liselerde kayıtlar ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi’ni yayınladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında, sınav sonuçlarının açıklanmasıyle birlikte 2022 Tercih kılavuzu da yayımlandı. Yayımlanan kılavuzda lise tercihleri, nakil işlemleri tarihleri, özel okul ve yetenekle öğrenci alan liselerin kayıt takvimi de yer aldı. Peki, Özel liselere kayıtlar ne zaman başlıyor? Yetenek sınavıyla öğrenci alan liselerde kayıtlar ne zaman? İşte detaylar…

Lise tercih ve yerleştirme takvimi belli oldu! Özel liselere kayıtlar ne zaman başlıyor? Yetenek sınavıyla öğrenci alan liselerde kayıtlar ne zaman?

MEB tarafından 2022 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022 LGS tercih kılavuzu da öğrencilerin erişimine açıldı. Kılavuzda, Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi belli oldu. Takvimde, lise tercih dönemi, sonuçların açıklanma tarihleri, nakil dönemleri ve okullara kayıt süreci ile ilgili tarihler yer aldı. Peki, Özel liselere kayıtlar ne zaman başlıyor? Yetenek sınavıyla öğrenci alan liselerde kayıtlar ne zaman? İşte detaylar…

ÖZEL LİSELERE KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre, Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri ile Yetenek Sınavıyla öğrenci alan okulların işlemlerinin ve kayıtlarının tamamlanması süreci 30 Haziran-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2022 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Kılavuzda yer alan bilgilere göre, LGS tercihleri 4-20 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

2022 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 LGS tercih sonuçları 25 Temmuz’da açıklanacak.

BOŞ KONTENJANLAR NE ZAMAN DUYURULACAK?

Haberin Devamı

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi’ne göre boş kontenjanlar LGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih olan 25 Temmuz’da ilan edilecek.

1. NAKİL VE 2. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları 25-29 Temmuz 2022’de alınacak. 1. Nakil sonuçları ise 1 Ağustos’ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları da 1-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak. Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçları 08 Ağustos 2022’de açıklanacak.