Gazete Vatan Logo

2022 LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Boş kalan kontejanlar ne zaman açıklanacak? MEB lise tercihlerinin açıklanacağı tarihi duyurdu!

Yüzbinlerce öğrenci için tercih maratonu başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2022 LGS sınav sonuçlarını duyurmasının hemen ardından Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu da yayınladı. MEB’ten yapılan açıklamada 2022 LGS tercihlerinin 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacağı bildirildi. Adaylar tercih kılavuzunu, lise taban puanları ile yüzdelik dilimlerine ilişkin bilgileri incelerken LGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, 2022 LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 LGS tercih sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? MEB lise tercihlerinin açıklanacağı tarih…

2022 LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Boş kalan kontejanlar ne zaman açıklanacak? MEB lise tercihlerinin açıklanacağı tarihi duyurdu!

LGS tercih maratonu başlıyor! MEB tarafından 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından 2022 LGS tercih kılavuzu da hemen ardından yayınlandı. LGS tercihleri 4 Temmuz’da başlıyor. Öğrenciler iyi bir liseye gidebilmek için puanlarına göre tercih işlemlerini 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek. Yıl boyu çalışmaların karşılığını alan öğrenciler lise tercihlerini kılavuza göre şimdiden belirlerken LGS tercih sonularının açıklanacağı tarih de merak konusu oldu. Peki, 2022 LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 LGS tercih sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? MEB lise tercihlerinin açıklanacağı tarih…

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi’ne göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.