Gazete Vatan Logo

LGS ertelenecek mi? LGS için başvuru yapılacak mı? LGS kontenjanları arttı mı?

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 7 Haziran'da yapılacak merkezi sınava ilişkin başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Corona virüs önlemlerinin sıkı bir şekilde uygulandığı bu dönemde öğrenciler ve aileler LGS’nin ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler sıklıkla LGS ertelenecek mi? LGS için başvuru yapılacak mı? LGS kontenjanları arttı mı? sorularını araştırıyor. İşte 8 soruda 2020 yılı LGS hakkında bilmeniz gerekenler…

LGS ertelenecek mi? LGS için başvuru yapılacak mı? LGS kontenjanları arttı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı kapsamında liselere yerleştirmeyle ilgili başvuru kılavuzunu yayımladı. Tüm öğrenciler ve veliler bu sene LGS'ye daha fazla öğrenci gireceği için sınavlı okul kapasitesinde ne kadar artış yapılacağını merakla bekliyordu. Ancak corona virüs önlemlerinin alındığı bugünlerde velilerin aklında “LGS ertelenecek mi?” sorusu var. Peki, LGS ertelenecek mi? LGS ne zaman yapılacak? LGS için başvuru yapılacak mı? LGS başvuruları ücretli mi? LGS kontenjanları arttı mı? LGS kaç oturumda yapılacak, soru dağılımı nasıl olacak? LGS sınavına giriş belgeleri nasıl alınacak? İşte corona virüsün gölgesinde LGS sınavı ile ilgili bilmeniz gereken her şey…

8 soruda 2020 LGS sınavı

LGS ERTELENECEK Mİ? LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Eğitim uzmanları, sınavın ertelenmeyeceğini yorumlarını yapıyor. 7 Haziran'da yapılacak 2020 Liselere Giriş Sınavı (LGS) için bu yıl 8'inci sınıf öğrencileri şahsen başvuru yapmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başvuruları tüm öğrenciler adına otomatik olarak yapacak. Öğrencilere, LGS başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecek. Öğrenci ve velilerin bu bilgileri mutlaka kontrol etmesi gerekiyor. Fotoğraf, öğrenci bilgileri, yabancı dil seçimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi muafiyeti ve özel durumu olan öğrencilerin durumlarının güncel olması gerekiyor. Eksiklik varsa kayıtlı olduğunuz okulun müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

LGS BAŞVURULARI ÜCRETLİ Mİ?

Merkezi sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç, tüm 8'inci sınıf öğrencileri için Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecektir. Başvurusu Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek öğrencilerin sınav başvurusu için ayrıca bir işlem yapılmayacaktır. Başvurular ücretsizdir.

LGS KAÇ OTURUMDA YAPILACAK?

Sınav 2 oturumdan oluşmaktadır. 1. oturum sözel alan 75 dakika, 2. oturum sayısal alan 80 dakika olacaktır.

LGS’DE SORU DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Haberin Devamı

Merkezi sınav birinci oturum sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil, ikinci oturum sayısal alanda ise matematik ve fen bilimleri dersleri yer alacaktır. Soru dağılımı ise birinci oturum sözel alan Türkçe 20 soru, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük 10 soru, din kültürü ve ahlak bilgisi 10 soru, yabancı dil 10 soru olmak üzere toplam 50 soru, ikinci oturum sayısal alan matematik 20 soru, fen bilimleri 20 soru olmak üzere toplam 40 soru şeklinde olacaktır.

LGS SINAVA GİRİŞ BELGELERİ NASIL ALINACAK?

Sınava giriş belgeleri 28 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

7 Haziran'da yapılacak 2020 Liselere Giriş Sınavı (LGS) için bu yıl 8'inci sınıf öğrencileri şahsen başvuru yapmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başvuruları tüm öğrenciler adına otomatik olarak yapacak.

LGS KONTENJANLARI ARTTI MI?

Sınavla öğrenci alacak liselerin sayısı bin 856. Geçen yıl 139 bin 120 olan kontenjan bu yıl yaklaşık yüzde 53 artırılarak 213 bin 128 oldu. Her ilde sınavla öğrenci alacak 1 Anadolu lisesi olacak.

Haberin Devamı

LGS SORU SAYISI ARTTI MI?

Öğrencilere birinci dönem müfrerdatından soru sorulacak. Sınav süreleri ve soru sayısı ve ders dağılımlarında bir değişiklik yapılmadı. İki oturum halinde yapılacak sınavda sayısal bölüm 40, sözel bölüm 50 sorudan oluşacak. Süre de sözel bölüm için 75, sayısal bölüm için 80 dakika. Geçen yıllarda olduğu gibi 3 yanlış 1 doğruyu götürecek.

LGS BİRİNCİ DÖNEM KONULARI NELERDİR?

Birinci dönem konu ve kazanımları Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 'http://ttkb.meb.gov.tr' internet adresinde yayınlanmıştır.

LGS birinci dönem konuları için tıklayın