Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru tarihileri açıklandı mı? 2022 GSB KYK burs ve kredi başvurusu

KYK burs ve yurt başvurusu için heyecanla Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek açıklama bekleniyor. Üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıtlara yönelik çalışmalarına devam ederken KYK yurt başvurularına yönelik de araştırmalarını hızlandırdı. Peki KYK yurt başvuru tarihleri açıklandı mı, KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak, başvuru tarihileri açıklandı mı? 2022 GSB KYK burs ve kredi başvurusu

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır, KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? KYK burs ve yurt başvuruları için tarih merakla bekleniyor. GSB tarafından yapılacak açıklama üniversite öğrencileri tarafından yakından takip ediliyor. Üniversite kayıtları başlarken, KYK burs ve yurt başvuru tarihlerine yönelik araştırmalar da arttı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN, KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılan öğrenciler, lisans tamamlama öğrencileri ve burslu olmayan uluslararası öğrencilerin başvuruları Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.

Değerlendirme sonuçları; Bakanlık internet sayfası http://sonuc.gsb.gov.tr adresinden duyurulmaktadır.

2022 KYK yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 6 Eylül'de başlamıştı. Bu yıl da kayıtların Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı