Gazete Vatan Logo

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi başvuruları 17 Kasım’da sona ermişti. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK başvurularını kaçıran öğrenciler için süreci uzattıklarını duyurdu. Daha önce başvuru yapan ve sonuçların açıklanmasını bekleyen KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite öğrencileri için 17 Kasım’da sona eren KYK burs başvuruları için süreç uzatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, çeşitli nedenlerle başvuru sürecini kaçıranlar için KYK başvuru sürecinin yeniden başladığını duyurdu. KYK başvurularının 26 Kasım saat 23.59’a kadar yapılabilecek. Başvurusunu daha önce tamamlayan adaylar da KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs başvuru işlemleri 26 Kasım 2022 tarihinde tamamlanacak. Ek başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 12 farklı kamu kurumu tarafından teyit edilecek. Süreç tamamlandıktan sonra KYK burs başvuru sonuçları açıklanacak.

KYK BURS ÖDEMELERİ NE KADAR?

2022 yılı KYK kredi ve burs miktarı şu şekilde:

- Lisans öğrencileri 850 lira

- Yüksek lisans öğrencileri 1700 lira

- Doktora öğrencileri 2 bin 550 lira