Gazete Vatan Logo

KYK kredi borcu sorgulama|KYK yapılandırma nasıl yapılır? KYK ödemesi nereden yapılır? KYK faiz silme başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) öğrenim kredisi alan öğrencilerin borçları silindi. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan KYK borçlarının faizlerinin silinmesi ile ilgili yeni düzenlemenin çıkmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, KYK borçluları ile ilgili süreci başlattıklarını duyurdu. Peki, KYK yapılandırma nasıl yapılır? KYK ödemesi nereden yapılır? KYK faiz silme başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte KYK borç sorgulama e-Devlet ekranı!

KYK kredi borcu sorgulama|KYK yapılandırma nasıl yapılır? KYK ödemesi nereden yapılır? KYK faiz silme başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının silinmedi ve yapılandırma süreci resmen başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu e devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi başlattıklarını duyurdu. KYK borçlularının endeks kaldırılmış borç tutarları e-Devlet sistemine yansıtıldı.

KYK YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından ya da e-Devlet üzerinden vergi borcu yapılandırma başvurusu yapılabiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun KYK borçları ile ilgili açıklaması şu şekilde:

 “Türkiye tıpkı altyapısında olduğu gibi burs ve kredi imkanlarıyla da dünyanın en geniş altyapısını sunan ülke. Cumhurbaşkanımız yaz başında müjdeyi paylaşmıştı. Öğrenim kredilerindeki geri ödemedeki ilave tutarın kaldırılacağı müjdesini vermişti. Meclis açılır açılmaz 1961'de yapılan bu kanun tamamen değiştirildi. Öğrenim kredisi borcu neyse geri ödeme de öyle olacak. Gençler aldıklarının üzerine ilave fark ödemeyecek. Bu düzenlemeden kredi almaya başlayacak, kredi alan, kredileri geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak. Böylece toplamda 27 milyar 15 milyon liralık bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oluyor. Borcu vergi dairesine bildirilen borçlular için de HMB ile iletişim içindeyiz. Ödenmeyen taksitlerden endeks tutarları tahsil edilmeyecek.

Haberin Devamı

An itibarıyla da e devlet üzerinden endeks tutarlarına erişimi de başlattığımızı müjdelemek istiyorum. Endeks kaldırılmış borç tutarlarını gençlerimiz ödeyebilirler.”

KYK ÖDEMESİ NEREDEN YAPILIR?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın ‘ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak.

Öncelikle Gelirler İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine giriş yapmalısınız. Bu ekranda E-Devlet ile giriş seçeneği bulunmaktadır. Buna tıklayın ve E-Devlet bilgilerinizle giriş yapın. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde talimatlarla ilerleyerek birkaç adımda ödeme işlemine başvuruda bulunabilirsiniz. Ya da vergi dairelerine giderek yapılandırma başvurusu yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Öğrenim | Katkı Kredisi Geri Ödeme Sorgulama