Gazete Vatan Logo

KYK borçları ne zaman silinecek, silme işlemi başladı mı? Kimlerin KYK faizleri nasıl, ne zaman silinecek?

Kimlerin KYK faizleri silinecek, KYK faizi ne zaman ve nasıl silinecek? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada KYK kredilerindeki faizin silindiği, yalnızca ana paranın ödeneceği aktarıldı. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kredilerine uygulanan faiz indirimi ile birlikte uygulamadan yararlanacak üniversite mezunu sayısının 3 milyon 157 bin olduğu açıklandı. Peki, KYK faiz borçları nasıl ödenecek, uygulama başladı mı, ne zaman başlayacak?

KYK borçları ne zaman silinecek, silme işlemi başladı mı? Kimlerin KYK faizleri nasıl, ne zaman silinecek?

Mezun olan öğrenciler uzun süredir enflasyonla birlikte artan öğrenim kredisi faizlerinin silinmesini talep ediyordu. Öğrencilerin, aldıkları krediyi mezun olduktan sonra iki yıl içinde ödemesi gerekiyor. Ödenmezse, aldıkları kredi miktarı önce ÜFE oranında artırılıyor, iki yıldan sonra ödenmeyen borçlara da ayrıca aylık yüzde 1.4 oranında gecikme zammı uygulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) göre hesaplanan KYK borçlarındaki fahiş artışlar, sosyal medyada gündem olunca, Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK faizlerine yönelik öğrencileri rahatlatan kararı aldı. Peki, KYK faizleri ne zaman silinecek, faizlerin silinmesine ne zaman başlanacak?

KYK faizleri ne zaman silinecek, nasıl?

Kararın, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi, e-Devlet üzerinden de kademeli olarak görülmesi bekleniyor.

e-Devlet’ten ödeyeceği tutara yeniden bakınca enflasyon farkı eklenen toplam borcun anapara olarak görüldüğünü kaydetti. Milliyet’ten Mine Özdemir Güneli’nin haberine göre Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, sistem hatası nedeniyle böyle bir sorunla karşılaşıldığını belirttiler.

Haberin Devamı