Gazete Vatan Logo

2022 KPSS önlisans sonuç sorgulama! Bugün açıklanır mı, KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans sonuçları için son viraj. KPSS önlisans oturumu geçtiğimiz ay gerçekleştirildi. Ön lisans oturumunun sona ermesiyle de gözler sonuçlara, ÖSYM sayfasına çevrildi. Peki, KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS ön lisans sınav sonucu sorgulama ekranı...

2022 KPSS önlisans sonuç sorgulama! Bugün açıklanır mı, KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KPSS önlisans oturumu 9 Ekim Pazar günü gerçekleştirildi. Katılımcılar heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Peki, KPSS önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte KPSS önlisans sonuçları sorgulama 2022…

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 KPSS Önlisans sonuçları 3 Kasım 2022 günü ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden açıklanacak.

Adaylar sonuçlara ÖSYM sonuç sayfası üzerinden TC kimlik no ve ÖSYM şifreleri dışında ÖSYM'nin e-Devlet uzantısı üzerinden de e-Devlet şifreleri ve TC Kimlik numaraları ile giriş yaparak ulaşabilecek.

KPSS ÖNLİSANS SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2’de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir. Adayların ASP’leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Haberin Devamı