Gazete Vatan Logo

İptal edilen KPSS bu hafta sonu yapılacak! KPSS genel kültür, genel yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumları ne zaman, saat kaçta? KPSS lisans sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2022 yılı KPSS sınavı için geri sayım başladı. İptal edilen KPSS yeniden yapılacak. ÖSYM adayların sınav giriş belgelerimi erişime açmıştı. KPSS’ye günler kala adaylar hazırlıklarını tamamladı. KPSS genel kültür, genel yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumlarının tarihleri ve saatleri araştırılıyor. Peki, KPSS Lisans sınavları ne zaman? KPSS genel kültür, genel yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumları ne zaman, saat kaçta? KPSS lisans sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte detaylar…

İptal edilen KPSS bu hafta sonu yapılacak! KPSS genel kültür, genel yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumları ne zaman, saat kaçta? KPSS lisans sınav giriş belgesi nasıl alınır?

KPSS Lisans sınavına sayılı günler kaldı. İptal edilen KPSS sınavı bu hafta sonu yeniden yapılacak. Adaylar hazırlıklarını tamamladı. KPSS’ye geri sayım devam ederken yeni KPSS sınavının nasıl olacağı, soruların zorluk derecesi, sorulardaki konu dağılım merak ediliyor. Adaylar KPSS sınav tarihlerini, saatlerini sıklıkla araştırıyor. Peki, KPSS Lisans sınavları ne zaman? KPSS genel kültür, genel yetenek, Alan Bilgisi ve ÖABT oturumları ne zaman, saat kaçta? KPSS lisans sınav giriş belgesi nasıl alınır?  İşte detaylar…

2022 KPSS LİSANS NE ZAMAN?

2022-KPSS Lisans Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül 2022 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde, ÖABT oturumları ise 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacak. 2022-KPSS Ön Lisans Sınavı ise 9 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

18 Eylül 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu ile 2022-KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumuna katılacak adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

Haberin Devamı

KPSS LİSANS SINAV GİRİŞ YERLRİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM’DEN ADAYLARA UYARI

ÖSYM’den sınav saati uyarısı geldi. 18 Eylül 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür) oturumu için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

18 Eylül 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans (Eğitim Bilimleri) oturumu için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.