Gazete Vatan Logo

EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? EKPSS tercihler ne zaman 2023, Engelli Kamu Personel yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır?

EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? EKPSS tercihler ne zaman 2023? EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirmeler için tercih başvuruları alınmaya başladı. Peki, 2023 EKPSS tercihleri nasıl yapılır? 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme sürecine dair merak edilenler…

EKPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı? EKPSS tercihler ne zaman 2023, Engelli Kamu Personel yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır?

EKPSS tercih kılavuzu yayınlanmasıyla tercihler başladı. ÖSYM'nin internet sitesinden "2023-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması" duyurusu yayımlandı. Peki, EKPSS tercih işlemleri nasıl yapılır? 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme sürecinin detayları…

EKPSS tercih işlemleri nasıl yapılır?

EKPSS sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

Adaylar, tercihlerini 2023-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapacak.

Bugün başlayan tercih işlemleri 13 Ocak saat 23.59'da sona erecek.

2023-EKPSS Engelli Personel Yerleştirme Tercih Kılavuzu

EKPSS’ye kimler başvurabilir?

EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir.

Haberin Devamı

"Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi"ne sahip olanlar, 2022-Kura'ya başvurabileceklerdir. 2022-EKPSS'ye başvurusunu tamamlayan adaylar (sınava girmeseler de), 2022-Kura'ya başvuramayacaklardır.