Gazete Vatan Logo

E karne 2022 giriş! E okul VSB’den karneye nasıl bakılır? E karne görüntüleme

E karne giriş nasıl yapılır? İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona eriyor. Sömestr tatili heyecanı tüm öğrencileri sararken, 21 Ocak Cuma günü karnelerini alacak öğrencilerin karneleri nasıl görüntüleyecekleri hakkında yaptıkları aramalar da arttı. Bu sene karneler hem yüz yüze verilecek hem de e okul sistemi üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenciler karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini içeren ilk döneme ait karnelerini E-Karne ile dijital olarak da görüntüleyebilecek. Peki, e karne nasıl görüntülenir, E karneye nasıl bakılır? İşte e karne 2022 girişi detayları…

E karne 2022 giriş! E okul VSB’den karneye nasıl bakılır? E karne görüntüleme

E karne ile ilgili aramalar arttı. Karnelerini yüz yüze alacak öğrenciler aynı zamanda karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini içeren ilk döneme ait karnelerini e karne üzerinden de sorgulamak istiyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı koronavirüs nedeniyle online olarak devam etmişti, karneler de kalabalığın oluşmaması için dijital olarak verilmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılı ise yarın sona eriyor. Karne almaya okullara gitmek istemeyen, karne notunu önceden sorgulamak isteyenler e karne araştırmasına başladı. Peki, e karne nasıl görüntülenir, e karne girişi nasıl yapılır? E karne görüntüleme...

E KARNEYE NASIL BAKILIR, E KARNE GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemine giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebilecek.

Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan "e-Karne" alanına tıklanır. Pop-Up iznini verdikten sonra açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

E KARNE GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde "takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı" belgelerine belirlenecek tarihlerde dijital olarak ulaşabilecek.

e-Okul sistemine giriş yapabilmek için https://eokulyd.meb.gov.tr/ internet adresini açın. Belirlenen adreste sol ekranda "Yönetim Bilgi Sistemi" sağ ekranda ise "Veli Bilgilendirme Sistemi" yer alıyor. Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için "Veli Bilgilendirme Sistemi" yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor.

Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan "e-Karne" sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.