Gazete Vatan Logo

DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? DGS sınav yerleri açıklandı mı? 2022 DGS ne zaman? DGS sınav giriş belgesi alma ekranı!

ÖSYM, DGS sınav yerlerini açıkladı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, 2022-DGS giriş belgelerinin erişime açıldığı bildirildi. Adaylar, sınav yerlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Peki, DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2022 DGS ne zaman? ? DGS süresi ne kadar? DGS kaç dakika? DGS 2022 kaç soru? DGS sınav yeri öğrenme linki!

DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? DGS sınav yerleri açıklandı mı? 2022 DGS ne zaman? DGS sınav giriş belgesi alma ekranı!

Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) giriş belgeleri yayınlandı. Adaylar DGS sınav yerlerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Peki, DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2022 DGS ne zaman? ? DGS süresi ne kadar? DGS kaç dakika? DGS 2022 kaç soru? DGS sınav yeri öğrenme linki!

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet  adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

DGS SINAV YERİ ÖĞRENME LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

2022 DGS NE ZAMAN?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak.

ÖSYM’DEN DGS UYARISI

ÖSYM’den 3 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-DGS sınavı için adayların, (Kıbrıs/Lefkoşa) dahil saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısı geldi.

DGS SAAT KAÇTA BAŞLAYIP, KAÇTA BİTECEK?

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak.

Haberin Devamı

DGS KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU SORULACAK?

DGS sınav süresi 135 dakika olacak. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 100 dakikası tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecek.

DGS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek. DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacak. Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacak. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak. 2021-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2022-DGS’de ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2022-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2023-DGS’de ilgili ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacak.

Haberin Devamı

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 DGS sonuçları, 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanacak.

Haberin Devamı