Gazete Vatan Logo

Depremden etkilenen öğrenciler için yeni karar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinin yaşandığı illerden diğer kentlere nakil yaptıran öğrencilerin eğitim süreçlerinin sürekliliğini sağlamak için 'Depremden Etkilenen Öğrencileri Takip ve İzleme Grubu' oluşturduklarını söyledi.

Depremden etkilenen öğrenciler için yeni karar

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası afet bölgesinden diğer illere nakilleri gerçekleştirilen öğrencilere yönelik yeni tedbir aldıklarını belirtti. Bakan Özer, "Nakil işlemleri gerçekleştirilen öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin sürekliliğini herhangi bir aksamaya mahal verilmeden sağlamak için gerekli ihtiyaçların giderilmesi, eğitim ortam ve süreçlerinde depremden etkilenen öğrencileri takip ve izleme sisteminin oluşturulması ihtiyacı doğdu. Bu kapsamda bakanlığımızca görevlendirilen yeterli sayıda gönüllü öğretmenin katılımıyla ‘Depremden Etkilenen Öğrencileri Takip ve İzleme Grubu’ oluşturuldu. Bu bağlamda oluşturduğumuz izleme grubu ile en az ayda bir olmak üzere belirli periyotlarda deprem bölgesinden nakil gelen öğrencilerin bulunduğu okulların ziyaret edilmesi, ihtiyaçların tespit ve temini için ilgili birimlerle iş birliği içinde çözüm üretilmesi sağlanacak" dedi. 

Bakan Özer, öğrencilerin okulla buluşarak eğitime erişimlerini sağlamak için her türlü gayreti göstermeye devam edeceklerini de kaydetti. 

Haberin Devamı