Gazete Vatan Logo

Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Bayraklar, ülkeler için her zaman birlik ve beraberliği temsil eder. Aynı zamanda ülkenin bayrağı, o ülkenin bağımsızlık sembolüdür. Çeşitli kurum ve kuruluşlar da kendine özgü bayraklara sahip olabilir. Ama bayraklar, genellikle ülkelere özgü ve ait olması ile bilinir. Avusturya, da bağımsız ve özgür bir ülkedir. Bu nedenle de pek çok ülke gibi kendi bayrağına sahiptir. 

Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir? Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Avusturya Bayrağı Anlamı Nedir?

Denize kıyısı olmayan Avusturya, en beğenilen Avrupa ülkeleri içinde yer alır. Avrupa ülkelerinde ise, genel para birimi olarak Euro'yu kullanırlar. Ülkenin kendine özgü ve anlamlı bir bayrağı vardır. Her ülkede için olduğu gibi Avusturya için de kendi bayrağı özeldir ve kendi değerlerini yansıtır. Aynı zamanda Avusturya bayrağı bilinen en eski bayraklar içinde yer alır.

Avusturya bayrağı, hem keskin geometrik çizgileri hem de hem tarihte bilinen en eski bayraklardan biri olması nedeni ile dikkat çok çeken bir bayraktır. Avusturya bayrağı ise, 3 eşit parçaya bölünmüş bir şekildedir.

Burada ise, bayrağın eşit şekillerde olması, adalete ve eşitliğe verdiği öneme vurgu yapar. Bayrağın bir diğer önemli anlamı ise, bayrak uğruna dökülmüş olan kanların ülke için önemidir. Aynı zamanda savaşma gücünü ve barışı de temsil eder.

Avusturya Bayrağı Nasıl Oluştu?

Avusturya toplumu, geleneksel bakımdan, güzel tanımlanmış sosyal ayrımlarla, çok tabakalı bir yapıya sahiptir. 1800’lü yılların başında ise, üç büyük sosyal sınıf aristokratlar, vatandaşlar ve çiftçiler ya da köylü ve köylü serflerdir.

Haberin Devamı

Yirminci yüzyılın en başlarında ise, çok küçük bir orta sınıf olan girişimci, daha büyük bir işçi sınıfı ile büyük bir köylü ve çiftçi sınıfı (nüfusun ise yaklaşık olarak yüzde 55'i) ile birlikte küçük de bir aristokrasi kaldı. Yirminci yüzyılın sonlarında ise hareketlilik, refah ve daha fazla devlet yardımı, neredeyse bütün Avusturyalılar için çok daha yüksek bir yaşam standardı ile birlikte sonuçlandı.

Diğer tüm gruplardan çok daha fazla orta sınıf vatandaş bulunur. Aynı zamanda eğitim, çoğu zaman yukarı doğru hareketliliğin de bir aracı olarak da kabul edilir. Göçmenler, çingeneler ve yabancı işçiler orta sınıf tarafından hala daha az kabul görse bile Avusturya genelinde ise eşitlik teşvik edilir.

Avusturya Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Avusturya bayrağının üzerinde bulunan kırmızı, beyaz ve yeniden kırmızı bazı çizgilerle özgürlük için dökülen kanları ve dünya barışını da simgeler. Aslında Avusturya arması üzerinde yer alan kara kartal aynı zamanda bir çeşit ulusal amblemdir.

Haberin Devamı

Başında yer alan sivil taç ise, Avusturya'nın diğer orta sınıflarını simgeler. Sol pençesinde yer alan orak ise, diğer çiftçilerini temsil eder. Sağda da bir çekiç, zanaatkarları simgeler. Bir pençeden aşağı sarkan kırık gümüş zincirler ise, genellikle ülkenin Nazi Alman kontrolünden de kurtuluşunu temsil eder.