Gazete Vatan Logo

Artık tatillerde ödev yok

Yarıyıl tatilinde ödev verilmemesini isteyen bakanlık bu uygulamayı genişletiyor. Müsteşar Yardımcısı Ateş, “Ödev vermeyelim, boş mu dursunlar eleştirileri geldi. Ödev altında ezmeyelim” dedi

Artık tatillerde ödev yok

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dinçer Ateş, tatilde ödev verilmemesine ilişkin illere yazı gönderildiğini anımsatarak bazı kesimlerce bunun “Öğrenciler tatilde boş mu kalacak? Bir şey yapmayacaklar mı?” diye yorumlandığını ifade etti. Ateş, ödev yazıyla eş zamanlı olarak üç pilot ilde yarıyıl tatilinden başlamak üzere sosyal etkinliklere ilişkin çalışma yapılması talimatı verildiğine işaret etti. Bakanlığın gönderdiği ödev vermeme yazısının öğrencilerin sosyal aktivitelere vakit bulmasını amaçladığını vurgulayan Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kapsamda, pilot çalışmayla Erzurum, Konya ve Bursa’daki il müdürlükleri ve büyükşehir belediye başkanlıklarıyla işbirliği halinde, 15 bin 300 öğrenciyi sosyal, kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerle tanıştırdık. Sinema günleri, kütüphane ve bilim merkezleri ziyaretleri yaptılar, atölye çalışmalarına katıldılar. Erzurum ve Bursa’da öğrenciler kayağa götürüldü, müze ziyaretleri yapıldı, tiyatroya ve sinemaya gidildi, sportif etkinliklere katıldı.

Haberin Devamı

‘Velilerimiz bu mesajı iyi okusun’

MÜSTEŞAR YARDIMCISI ATEŞ, önümüzdeki yaz tatilinden itibaren bütün illerde bu çalışmayı yapmak üzere talimat aldıklarını belirterek, şunları söyledi, ”Bugünden bunun için çalışmaya başladık. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonra yaz tatillerinde ve yarıyıl tatillerinde de öğrencilerini yalnız bırakmamış olacak. Onları böyle sosyal, sanatsal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinliklere buluşturmak için bir çalışma yürütecek. “Ödev vermeyelim, boş kalsınlar değil. Hayır, MEB’in buradaki vizyonu bu değil. Öğrencilerimizi fazla ödev yükü altında ezmeyelim. Onlar tatillerini daha kültürel, bilimsel, sanatsal etkinliklerle geçirsin. Bunun için de onlara imkan oluşturmaya çalışıyoruz. Velilerimizin de bu mesajı iyi okuması lazım. Öğrencilerimizin kitap okuması lazım ama zorla kitap okuma ödeviyle bunu yapamayız. Onları kitap okumaya heveslendirerek, teşvik etmeliyiz”