Gazete Vatan Logo

AÖL sınavları ne zaman açıklanacak? 1. dönem AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

Açık Öğretim Sınavı ne zaman açıklanacak? 2021-2022 AÖL 1. dönem sınavı geçtiğimiz haftalarda online olarak yapıldı. Açık liseden eğitimine devam eden öğrenciler merakla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. MEB tarafından yapılacak sınav sonucu duyurusu bekleniyor. Peki, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? 2021 Açık Lise 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınavları ne zaman açıklanacak? 1. dönem AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı, Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kovid-19 nedeniyle online olarak gerçekleştirilen AÖL 1. dönem sınav sonuçları ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Öğrenciler, sonuçların açıklanıp açıklanmadığını arama motorları aracılığıyla sorguluyor. İşte MEB AÖL 1. dönem sınav sonuçları hakkındaki son gelişmeler…

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

AÖL PUAN HESAPLAMA

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5(beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Haberin Devamı

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

AÇIK LİSE ONLINE SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU SINAV GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN...

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI

* 18 yaş altı için öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri,

* 18 yaş üstü için öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 5 veya üzeri,

* Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri,

* Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.

Haberin Devamı