Gazete Vatan Logo

AÖF vize sınavına girmezsem ne olur, vizeye girmeyen finale girebilir mi? AÖF vize sınavına girmedim finalde kaç almalıyım?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi 1. ara sınavları bu hafta sonu yapılacak. Vizelere girmek istemeyenler ise finallere girme haklarının olup olmayacağı sorgulanıyor. Peki, AÖF vize sınavına girmezsem ne olur, AÖF vize sınavına girmeyen finale girebilir mi? AÖF vizeye girmedim finalden kaç almalıyım 2023, AÖF sınavında vizenin yüzde kaçı alınıyor?

AÖF vize sınavına girmezsem ne olur, vizeye girmeyen finale girebilir mi? AÖF vize sınavına girmedim finalde kaç almalıyım?

AÖF güz dönemi ara sınavları 9-10 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Dönem sonu sınavı olarak da bilinen final sınavları ise 20-21 Ocak 2024 tarihlerinde yapılacak. Peki, AÖF vize sınavına girmezsem ne olur, AÖF vize sınavına girmeyen finale girebilir mi?

AÖF vize sınavına girmezsem ne olur?

Açıköğretim Fakültesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, vize sınavına katılım gösteremeyen adaylar, final sınavına dahil olabilecek.

Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız.

AÖF vize sınavına girmedim finalde kaç almalıyım?

Finalden tam not aldıklarında dersten geçmeleri yeterli oluyor. Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.

AÖF puanı nasıl hesaplanır?

Ara sınav notu: 60 (60x0.30) = 18

Final Notu: 80 (80x0.70) = 56

Toplam: 74'tür.

Çıkan bu not, öğrencinin dersten aldığı puandır.