Gazete Vatan Logo

AÖF sınavları ne zaman, online mı? AÖF giriş belgesi yayınlandı mı?

AÖF sınavları detayları ve son dakika gelişmeleri sorgulanmaya devam ediyor. AÖF tarafından yapılan açıklamada 2021-2022 AÖF güz döneminde bazı sınavlar online yapılacak. 27-28 Kasım'da gerçekleştirilecek AÖF vize sınavının giriş yerleri ise henüz belli olmadı. İşte AÖF sınavları hakkında merak edilenler…

AÖF sınavları ne zaman, online mı? AÖF giriş belgesi yayınlandı mı?

AÖF sınavları ne zaman, online mı olacak? soruları yanıt buldu. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, sınavların online olup olmayacağını sorguluyordu. Beklenen açıklama AÖF tarafından yapıldı. Açıklamada bazı sınavların çevrimiçi (online) olacağı duyuruldu. İşte; 2021-2022 AÖF güz dönemi sınavları hakkında merak edilenler…

AÖF SINAVLARI 23-25 KASIM’DA YAPILACAK!

2021-2022 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınav kapsamında aşağıda belirtilen İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı klasik sınavları 23-25 KASIM 2021 tarihleri arasında çevrimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Konu ile ilgili sorunlarınız için AÖF Staj ve Uygulama Koordinatörlüğünün iolpmerkez@anadolu.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz. Sınav girişinizi https://mergen.anadolu.edu.tr adresinden öğrenci T.C. kimlik bilginiz ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

27-28 Kasım'da gerçekleştirilecek AÖF vize sınavının giriş yerleri henüz belli olmadı.

Sınav giriş belgesi, sınav tarihinden 1 hafta önce erişime açılıyor. Buna göre, AÖF vize sınavı giriş yerlerinin önümüzdeki hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 9.maddesinde "(Değişik:Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato‒27/11/2019‒15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir..." denilmektedir.

Not: 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminden itibaren geçerli olacak şekilde "Başarı Notu" alt sınır değeri 35 olup Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili dönemdeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenmektedir.

ÖĞRENCİLER BAHAR DÖNEMİ DERSİNİ GÜZ DÖNEMİNDE ALAMAZLAR

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde sınıf kavramı bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrenciler 1, 2, 3 ve 4. sınıf olarak ayrılmazlar. Öğrenciler güz dönemi derslerini güz döneminde, bahar dönemi derslerini bahar döneminde almak zorundadırlar. Başka bir ifade ile güz dönemi dersini bahar döneminde, bahar dönemi dersini güz döneminde alamazlar.

Dönemlik-kredili sistemde; önlisans programlarında, Güz Dönemi 1 ve 3. yarıyıllardan, Bahar Dönemi 2 ve 4. yarıyıllardan; lisans bölümlerinde, Güz Dönemi 1, 3, 5 ve 7. yarı-yıllardan, Bahar Dönemi 2, 4, 6 ve 8. yarıyıllardan oluşmaktadır.