Gazete Vatan Logo

Alt Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır?

Oldukça fazla sayıda anlamı ile beraber bilgisayar ortamında alt tire işareti çok fazla değerlendirilmektedir. Genelde rakamlarının arasında ya da harflerin arasında kullanarak değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Özellikle resmi yazışmalar ya da resmi bazı noktalara giriş esnasında şifre olarak önemli yere sahiptir.

Alt Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır?

En çok da mail adresi üzerinden kullanırken alt tire çok fazla öne çıkmakta ve kullanılmaktadır. Diğer yandan URL olarak bilinen dijital uzantı üzerinden de değerlendirilen bir işarettir. Basit birkaç işlemi tamamlamak suretiyle kolayca bilgisayar üzerinden alt tire işaretini hazır etmek mümkündür.

Alt Tire İşareti Nedir?

Alt tire işareti bilgisayar üzerinde değişik amaçlarda kullanılan bir semboldür. Bu sembol sadece bilgisayar ortamında değil aynı zamanda gerçek yaşamda da birçok amaç doğrultusunda değerlendirilir. Şekil olarak ise ele alındığında ( _ ) biçiminde görülmektedir. Böylece bazı harfleri ya da kelimeleri ayırmak, mail adresi oluşturmak ya da birçok değişik seçenekte kullanmak için ön plana çıkmaktadır.

Bu durum daktilo klavyesi, bilgisayar klavyesi ya da cep telefonlarının klavyesi üzerinden kolay bir şekilde ekrana getirilebilir. Birkaç tuşa basmak suretiyle kolayca ekrana gelecek olan alt tire işareti, aynı zamanda en çok kullanılan semboller içerisinde yer.

Alt Tire İşareti Ne İşe Yarar?

Haberin Devamı

Birçok değişik yöntem uğruna alt tire işareti yaygın olarak değerlendirilmektedir. Özellikle de en çok bilinen ve değerlendirilen durum mail adresi olarak öne çıkar. Pek çok kişi kendi mail açarken alt tire işaretini kullanır. Aynı zamanda herhangi bir şifre oluştururken de talep edilen semboller içerisinde yer alır. Bununla beraber URL olarak bilinen dijital uzantılar içerisinde de diğer sayfaları göstermek için kullanılmaktadır.

Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır?

Sadece klavyeyi kullanmak suretiyle alt tire işaretini rahatlıkla ekrana getirmek mümkündür. Bunu yapmak için öncelikle shift tuşuna basılı tutmak gerekmektedir. Bu tuş yön tuşların hemen üzerinde yer alır. Aynı zamanda yukarı ok sembolü üzerinden genelde görünür. Kullanıcı shift tuşuna bastıktan sonra yukarıdaki tire tuşuna basmaktadır. Tire tuşu ise geri tuşunun hemen sol tarafındadır. Shift tuşu ile birlikte tire tuşuna basarak alt tire işaretine hazır etmek mümkündür.