Gazete Vatan Logo

Açıköğretim sınavları iptal mi? AÖL sınav iptal yazıyor ne yapmalıyım, AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır, kimlerin sınavı iptal edildi?

9 Aralık 2022 tarihinde başlayan Açık Lise 1. dönem online sınavları devam ederken, kopya iddiaları gündeme geldi. Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) kayıtlı olan 1 milyon 207 bin 930 öğrenciden yaklaşık 600 bini sınavlara girdi. Peki, Açıköğretim sınavları iptal mi? AÖL sınav iptal yazıyor ne yapmalıyım, AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır, kimlerin sınavı iptal edildi?

Açıköğretim sınavları iptal mi? AÖL sınav iptal yazıyor ne yapmalıyım, AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır, kimlerin sınavı iptal edildi?

Açıköğretim Lisesi sınavları bu ay çevrim içi (online) olarak yapılmaya başlandı. Sınava giren öğrenciler, AÖL sınavlarının iptal olup olmadığını merak ediyor. Çevrim içi ortamda 9 Aralık'ta başlayan sınavlar, 20 Aralık'a kadar devam edecek. Peki, AÖL sınavları iptal mi edildi, neden, AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır? AÖL sınavları iptal olduğunu nasıl anlarız

Açıköğretim sınavları iptal mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kopya çekenler tespit edildi. Bunun üzerine 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

AÖL sınav iptali nasıl anlaşılır?

Bakanlık, sınavın uygulandığı sistem üzerinden her öğrencinin hareketini görüntülüyor. Bunun yanı sıra öğrencinin sınav esnasında, bilgisayar ekranında yaptığı tüm işlemler yine sınav sistemi üzerinden kayıt altına alınıyor.

Öğrenci, sınav ekranı dışında başka bir uygulama ya da ekrana geçiş yaptığındaysa bu belirleniyor ve öğrencinin sınavı sistem tarafından anında iptal ediliyor.

Gözlemciler Komisyonu tarafından tüm sınavları iptal edilen öğrenciler 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları'na alınmayacak.

Haberin Devamı