Gazete Vatan Logo

7. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular

7. sınıf Türkçe konuları daha çok yeni müfredat doğrultusunda dil bilgisi üzerinden öne çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında ele alındığında ağırlıklı olarak dil bilgisi konuları bulunduğunu söylemek mümkün olur. Bu doğru da 2023 2024 müfredatı fiiller, sözcükte ve cümlede anlam ile beraber paragrafta anlam konularını da ele almaktadır. Ayrıca gelecekte öğrencilerin pek çok sınavda işine yarayacak anlatım bozuklukları, yazım kuralları ve noktalama işaretleri bu dönemde detaylı olarak öne çıkmaktadır.

7. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 7. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular

7. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir?

Hem 1 dönem hem de 2. dönem olması itibariyle 7. sınıf Türkçe konuları dil bilgisi ağırlıklı olarak bu yıl öne çıkıyor. Böylece öğrenciler lise ve ayrıca üniversite sınavlarında, karşılarına çıkacak sorular için güçlü bir temel oluşturabilir.

- Fiiller

- Cümlede anlam

- Sözcükte anlam

- Ek fiiller

- Fiillerde yapı

- Parçada anlam

- Zarflar

- Söz gruplarında anlam

- Anlatım bozuklukları

- Metin türleri

- Yazım kuralları

- Noktalama işaretleri

Bu şekilde ana başlıkları ile beraber yeni sezon müfredat 7. sınıf Türkçe konuları için öne çıkmaktadır. Öğrencilerini alacakları dil bilgisi ve ayrıca cümle üzerinden anlam ile anlatım bozuklukları doğrultusunda gelecekteki sınavlar için güçlü bir temel oluşturulur.

2023/2024 7. Sınıf Türkçe MEB Müfredatı ve Önemli Tüm Konular

Her iki dönem açısından bakıldığında bazı konular 7. sınıf Türkçe konuları içerisinde ortak biçimde işlenmektedir. Özellikle bunlar parçada anlam ve sözcükte anlam gibi geniş konulardır. Diğer yandan dil bilgisi ağırlıklı olarak öne çıkan bu konular, öğrencilerin iyi bir temel almasına olanak sağlıyor.

Haberin Devamı

7. sınıf 1. dönem Türkçe konuları; Bu dönem içerisinde fiiller, sözcükte ve parçada anlam ile birlikte zarflar konuları gelmektedir. Yani genel olarak bakıldığında dil bilgisi üzerinden ağırlıklı şekilde konular öne çıkıyor. Bu durum hem kelime üzerinden hem de cümle bakımından dil bilgisi konularıdır. Özellikle Türkçenin en önemli konuları içerisinde geldiği için bu dönemi öğrencilerin iyi geçirmesi gerekir.

7. sınıf 2. dönem Türkçe konuları; Bu dönem cümlede anlam ve parçada anlam ilk dönemde olduğu gibi devam eder. Bunun yanında ayrıca yazım kuralları, anlatım bozuklukları ve noktalama işaretleri yer aşır. Diğer yandan metin türlerine giriş yapılır ve öğrenciler roman, şiir ve hikaye ve benzeri gibi pek çok konuyu öğrenme şansı elde eder.

2023/2024 7. Sınıf Türkçe Konularına Giriş

 Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında bu sene 7. sınıf Türkçe konuları özellikle dil bilgisi üzerinden daha fazla ön plana çıkıyor. Öğrencilerin temel olarak elde edeceği bu dersler sayesinde, İlerideki sınavlara çok daha etkin şekilde hazır hale gelmek mümkündür.

Haberin Devamı

Çünkü birçok farklı sınavda Türkçe üzerinden özellikle dil bilgisi ve anlatım bozuklukları ile parçada anlam çok fazla çıkmaktadır. Bu sene daha çok sınavlara hazırlık gibi konular üzerinden ele alınıyor.