Gazete Vatan Logo

3 gün tatil 4 gün okul olacak mı? Artık okullar 3 gün mü tatil olacak, 2023 MEB okullar 4 gün mü oldu? İlkokul, Ortaokul ve Lise 4 gün okul 3 gün tatil doğru mu?

4 gün okul 3 gün tatil mi olacak, eğitim sistemi değişti mi? Avrupa'da bazı ülkelerde pilot olarak uygulanmaya başlanan 4 gün okul 3 gün tatil sisteminin Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağı, okulların açılmasına kısa bir süre merak edilen konu başlıklarından biri oldu. İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği geçtiğimiz aylarda, artan maliyetler nedeniyle bu düzenlemeyi desteklediklerini açıkladı. Peki, Türkiye’de kaç gün okul kaç gün tatil olacak, 4 gün okul 3 gün tatil onaylandı mı?

3 gün tatil 4 gün okul olacak mı? Artık okullar 3 gün mü tatil olacak, 2023 MEB okullar 4 gün mü oldu? İlkokul, Ortaokul ve Lise 4 gün okul 3 gün tatil doğru mu?

Avrupa'da bazı ülkelerde pilot olarak uygulanan 4 gün okul 3 gün tatil sistemi birçok ülkede tartışılmaya başlandı. Türkiye’de de öğrenciler ve veliler de Türkiye’de okulların 4 gün olup olmayacağını araştırıyor. İngiltere'de hafta içi ve haftada 5 gün olmak üzere eğitim almak üzere okullara giden öğrenciler, yeni kararın alınması halinde eğitimlerini 4 gün üzerinden devam ettirecek. Peki, Türkiye’de 4 gün okul 3 gün tatil mi, eğitim sistemi değişti mi?

4 gün okul 3 gün tatil mi olacak, eğitim sistemi değişecek mi?

Avrupa'da bazı ülkelerde pilot olarak uygulanmaya başlanan okulların 4 gün eğitim verme kararı, Avrupa'da tartışılıyor. İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği geçtiğimiz aylarda, artan maliyetler nedeniyle bu düzenlemeyi desteklediklerini açıkladı.

Dernek açıklamasında, 630 okul yetkilisiyle görüşüldüğü, okulların yüzde 60'ının tasarruf amacıyla öğretim gün sayısını dörde indirilmesini desteklediği belirtildi.

Okullarda haftada dört gün eğitim uygulamasının başlangıcı ABD’de 1930’lu yıllara kadar uzanıyor. Pilot olarak başlanan ve ekonomik duruma göre belli dönemlerde hayata geçirilen bu uygulamaya, ABD’nin bazı kırsal bölgelerinde maliyetleri düşürmek, bölgede öğretmenleri tutmak ve yeni öğretmenleri kazanmak amacıyla 2020 yılında okullarda tekrar yer verildi. Avrupa’da ise Danimarka’da denenmeye başlanan bu uygulama, İngiltere’de de gündeme geldi. İngiltere’de 2022’de okulların 4 gün olmasına ilişkin dilekçe yazıldı ve 148 binden fazla imza toplandı. İngiltere Hükümeti böyle bir planı olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı