Gazete Vatan Logo

24 Aralık okullar tatil mi? Yarın hangi illerde kar nedeniyle okullar tatil?

Yarın okullar tatil mi, 24 Aralık hangi illerde okullar tatil? Kar yağışının bazı kentlerde etkili olması okulların tatil olup olmadığının araştırılmasına neden oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de birçok ilde havanın karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği belirtildi. İşte Kar tatili ile ilgili son gelişmeler…

24 Aralık okullar tatil mi? Yarın hangi illerde kar nedeniyle okullar tatil?

24 Aralık okullar tatil mi, yarın hangi illerde okullar tatil?  24 Aralık Cuma günü okulların hangi illerde tatil olmadığı sorgulanıyor. Perşembe günü Trabzon, Giresun, Artvin ve Kastamonu’nun bazı ilçelerinde okullar tatil oldu. Meteoroloji bugün yaptığı açıklamada Karadeniz’in kıyı kesimi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Karabük, Çorum ve Amasya çevreleri ile Bursa'nın kuzey kesimleri için kar yağışı uyarısı yapıldı. Peki, yarın okullar tatil mi?

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 

Yarın okulların tatil olduğu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Trabzon Valiliği'nce yapılan duyuruyla, kar nedeniyle kent merkezi ve 18 ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Yapılan açıklamada; "İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde 1 gün süreyle eğitime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Rize'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı öğrenildi.

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizde akşam saatlerinde başlayan ve yoğun bir şekilde devam etmekte olan kar yağışı neticesinde oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle; ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 23 Aralık 2021 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Bu süre zarfında engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır."

Artvin merkez ve Murgul ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime bugünün ardından yarın da 1 gün süreyle ara verildi.

Bartın'da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yüz yüze eğitime ara verildi. Uzaktan eğitimin ise devam edeceği duyuruldu.

Haberin Devamı

 Kastamonu’nun Küre ve İnebolu ilçelerinde yoğun kar yağışı yaşanıyor. Kar yağışı sonrasında İlçe Kaymakamlıkları tarafından yapılan yazılı açıklamalar ile yüz yüze eğitime 23 Aralık Perşembe günü ara verildiği duyuruldu.

Giresun'un Espiye ve Keşap ilçelerinde kar nedeniyle taşımalı ve köy okullarında yüz yüze eğitime 23 Aralık Perşembe günü ara verilecek.

Karabük'ün Yenice ve Eflani ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.