Gazete Vatan Logo

2022 LGS SONUÇLARI meb.gov.tr sorgulama ekranı! LGS 2022 sonuçları açıklandı mı? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak?

Milyonlarca aday bekliyor! Nefesler tutuldu. Heyecanlı bekleyiş sona eriyor. İyi bir lisede eğitim görmek için yıl boyu çalışan adaylar için tercih süreci başlayacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran’da yapılmıştı. Adaylar LGS sonuçlarının açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak tercih sürecini merak ediyor. MEB son dakika açıklamaları takip ediliyorken LGS sınav sonuçlarının nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Peki, LGS 2022 sonuçları açıklandı mı? ? LGS sonuçları nereden öğrenilir? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak? İşte 2022 LGS SONUÇLARI meb.gov.tr sorgulama…

2022 LGS SONUÇLARI meb.gov.tr sorgulama ekranı! LGS 2022 sonuçları açıklandı mı? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavın sonuçları için nefesler tutulmuştu. Adaylar 2022 LGS sonuçları sonrasında tercih işlemleri de başlayacak. Adayların gözü Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrilirken  LGS sonuç sorgulaması nereden yapılacağı merak ediliyor. Peki, MEB 2022 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak? LGS sonuçları nereden öğrenilir? İşte 2022 LGS SONUÇLARI meb.gov.tr sorgulama…

2022 LGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

LGS Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere LGS puanlarının yer aldığı sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILACAK?

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

Cevap kâğıdının, sınav evrakı dönüş zarfından çıkmaması, eksik çıkması veya zarar görmüş olması,

Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin veya kopya verdiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi,

Haberin Devamı

Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması,

Geçerli kimlik belgesinin ibraz edilmemesi,

Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması,

Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerince hazırlanmış tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

LGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe Millî Eğitim Müdürlüklerince belirlenen ortaöğretim kurumlarına açıklanan kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir. Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır.

Haberin Devamı

Tercih edilen lise bakımından;

Birinci aşama; Öğrencilerin, ikamet adresine göre bulunduğu “Kayıt Alanı”ndan okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrencilerden; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenciler de “Diğer” Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden avantajlı olacaktır.

Haberin Devamı

İkinci aşama; Bulunduğu “Kayıt Alanında” bir ortaokulda okuyan öğrenci, “Komşu Kayıt Alanı”nda bir ortaokulda okuyan öğrenciye göre; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenci de “Diğer” Kayıt Alanlarında okuyan öğrenciye göre avantajlıdır. Aynı Kayıt Alanında bir ortaokulda okuyan öğrencilerden bulunduğu “Kayıt Alanında” bir ortaokulda dönem olarak fazla okuyan öğrenci az okuyanlara göre daha avantajlı olacaktır.