Gazete Vatan Logo

2020 İOKBS Bursluluk sınavı ne zaman? MEB bursluluk sınavı tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan İOKBS bursluluk sınavı için geri sayım başladı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ne zaman yapılacağı sınava hazırlanan adaylar tarafından internette sıklıkla aratılıyor. Peki, Bursluluk Sınavı (İOKBS) ne zaman? MEB bursluluk sınavı tarihi ve İOKBS sınav konuları...

2020 İOKBS Bursluluk sınavı ne zaman? MEB bursluluk sınavı tarihi

Yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren bursluluk sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen İOKBS Bursluluk sınavına 5, 6, 7, 8 hazırlık sınıfı, 9, 10, ve 11. sınıflar katılıyor. Sınava hazırlanan adaylar Bursluluk Sınavı (İOKBS) ne zaman? sorusunu araştırıyor. İşte MEB bursluluk sınavı tarihi ve İOKBS sınav konuları...

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen İOKBS Bursluluk sınavına 5, 6, 7, 8 hazırlık sınıfı, 9, 10, ve 11. sınıflar katılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan İOKBS bursluluk sınavı 5 Eylül'de yapılacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim , 6, 7, 8 hazırlık sınıfı, 9, 10, ve 11. sınıfların katıldığı bursluluk sınavında öğrencilere 100 soru soruluyor. Bursluluk sınavında adaylara 120 dakika veriliyor.

BURSLULUK SINAVI KONULARI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavına girecek öğrencilerin 1.dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bunun üzerine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."

BURSLULUK SINAVI'NDA (İOKBS) SORU SORULACAK DERSLERE AİT KONULAR
* 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri için bursluluk sınavı konuları için TIKLAYIN
* 8. sınıf öğrencileri için bursluluk sınavı konuları için TIKLAYIN
* Hazırlık sınıfı öğrencileri için bursluluk sınavı konuları için TIKLAYIN
* 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için bursluluk sınavı konuları için TIKLAYIN

BURS MİKTARI NE KADAR?

Eğitim araç ve gereçleri, giyecek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her yıl eylül ayında ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu ve orta öğretim öğrencilerine (2200) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutar üzerinden ödeme yapılıyor.

Haberin Devamı

Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu öğrencilerine (225), ortaöğretim öğrencilerine (275) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda, yabancı uyruklu öğrencilere ise anılan tutarların bir buçuk katı kadar, öğrenimi süresince yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere her ay harçlık olarak ödeniyor.

BURSLAR NE ZAMAN YATIRILIYOR?

Öğrenci bursları, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen ekim başından itibaren okullarca ödeniyor. Ödemeler aylık veya üçer aylık dönemler halinde yapılıyor ve ödemelere yarıyıl ve yaz tatillerinde de devam ediliyor.