Gazete Vatan Logo

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, seçim sonrası pazartesi günü okullar ve resmi kurumlar tatil olacak mı?

15 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı, seçim sonrası pazartesi günü resmi tatil mi? 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimlerine 1 hafta kaldı. Seçime az bir süre kala seçim hakkında araştırmalar da hızlandı. 15 Mayıs okullar tatil mi sorusu ise öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği soru oldu. Kamu kurum, kuruluşları ve okulların durumu sorgulanıyor. Peki, Seçim sonrası 15 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi, 15 Mayıs resmi tatil mi?

15 Mayıs okullar tatil mi? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, seçim sonrası pazartesi günü okullar ve resmi kurumlar tatil olacak mı?

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili seçimleri kapsamında 14 Mayıs Pazar günü Türkiye seçime gidiyor. Pazar günü birçok kurum kapalı olurken, okullarda da ders yapılmayacak. Seçimden bir gün sonrasında okula gidecek olan öğrenciler ise 15 Mayıs okullar tatil mi, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 15 Mayıs Pazartesi günü resmi tatil mi, seçim sonrası okullar ve resmi kurumlar tatil olacak mı?

15 Mayıs okullar tatil mi?

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimin ardından seçim yasakları saat 24:00’a kadar devam edecek. Oy verme işlemleri Pazar günü saat 08:00’de başlayacak, saat 17.00’de sona erecek. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak. 14 Mayıs seçimlerinden sonraki gün pazartesiye denk geliyor. Bir önceki seçimlerde seçimin ertesi günü okullar tatil edilmişti, bu yıl da okullar tatil edilecek. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Özer "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ertesi günü eğitim öğretime 1 gün ara vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı