Gazete Vatan Logo

10. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 10. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

10 sınıf matematik konuları içerisinde hem geometri hem de lisenin ağır konuları yer almaktadır. Bu bağlamda dörtgenler ve çokgenler ile katı cisimler üzerinden detaylı bir konuya giriş yapılır. Aynı zamanda sayma, olasılıklar, polinom ve 2. dereceden denklem gibi konular değerlendirilmektedir.

10. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 10. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular

Ayrıca bu konular üniversitede öğrencilerin karşısına çıkar. O yüzden bu konular üzerinden yeni yıl itibarıyla güçlü bir temel almak önemli yer taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı dahilinde ise 2023-2024 yılı için 2 dönem olarak hazırlanmış durumda.

10.Sınıf Matematik Konuları Nelerdir?

MEB bünyesinde müfredat 10 sınıf matematik konuları için her iki dönemde belli konuları sıralamış durumda. Bu açıdan ilk dönem sayma ve olasılık ile denklemler gibi konular öne çıkmaktadır. Söz konusu 2 dönem olduğu zaman ise geometriye ağırlık verilen bir dönem şeklinde ele almak mümkündür.

- Sayma ve olasılık

- Polinomlar

- Fonksiyonlar 

- Dörtgenler ve çokgenler

- 2. dereceden denklemler

- Katı cisimler

Bu şekilde yukarıda verilen ana başlıklar doğrultusunda 10. sırada matematik konuları öne çıkmaktadır. Ayrıca burada dörtgenler ve çokgenler her iki dönem de öğrencilere ders olarak verilir. Çünkü hem üniversitede çıkan hem de detaylı bir konu olması sebebiyle önemli potansiyel teşkil etmektedir.

2023/2024 10. Sınıf Matematik MEB Müfredatı ve Tüm Konular

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı 2023-2024 yılı için 10. sınıf matematik konularını sunmuş durumdadır. Öğrenciler için lisede verilecek önemli ve temel konular bu dönem itibariyle başlamaktadır. Kendi içerisinde de geniş alt yelpazeye ayrıldığı için iki dönem dahilinde farklı konular öne çıkar.

9.sınıf 1. dönem matematik konuları; Sayma ve olasılık ile beraber polinomlar ve denklemler bu dönemin konuları içerisinde gelir. Aynı zamanda polinomların dışında dörtgenler ve çokgenlere giriş yapılmaktadır. Bu bağlamda hem önemli matematik konuları hem de geometri üzerinden güçlü bir temel oluşturulur.

9.sınıf 2. dönem matematik konuları; Hemen arkasından 2. dönem kapsamında dörtgenler ve çokgenler ile devam edilir. Çünkü bu konu kendi içerisinde oldukça detaylı ve geniş bir yelpazeye yayılır. Alan hesaplama, çevre hesaplama ya da 3 boyutlu katı cisimler kapsamında da inceleme gerçekleşmektedir. Bu sebepten dolayı 2. dönem çokgenler ve dörtgenlerin ardından katı cisimler üzerinden devam eder.

Haberin Devamı

2023-2024 10. Sınıf Matematik Konularına Giriş

Öğrenciler için üniversite bölümleri ya da üniversite sınavı konusunda 10. sınıf matematik konuları çok önemlidir. Bu dönem içerisinde alacakları dersler ile beraber konular onlara güçlü bir temel oluşturmaktadır.

Böylece bu temeller sonraki sınavlar için onlara büyük kolaylık sağlayacaktır. O yüzden yeni dönem Milli Eğitim Bakanlığı kapsamındaki müfredat bunu uygun şekilde hazırlanmış durumda. Hem geometri hem de matematiğin farklı konuları üzerinden önemli bir temel girişi yapılır.