Gazete Vatan Logo

10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak kar tatili var mı? MEB Valilik kararıyla kar tatili olan iller ilçeler listesi merak ediliyor! Van, Ağrı, Tunceli, Hakkari, Amasya…

10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak Salı günü kar nedeniyle okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik açıklamaları yakından takip ediliyor. 9 Ocak Van ile Artvin’in 2 köyü tatil edilince veliler ve öğrenciler arama motorlarına yönelerek 10 Ocak kar tatili olan iller var mı? sorusuna yanıt arıyor.

10 Ocak kar tatili olan iller hangileri? 10 Ocak kar tatili var mı? MEB Valilik kararıyla kar tatili olan iller ilçeler listesi merak ediliyor! Van, Ağrı, Tunceli, Hakkari, Amasya…

Kar yağışı birçok kentte hayatı olumsuz etkiledi. Bazı yerlerde okullar tatil edildi. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle bazı illerde eğitime ara verilebiliyor. Kar yağışının yaşandığı illerde veliler ve öğrenciler kar tatili olup olmadığını sorguluyor. Peki, 10 Ocak kar tatili olan iller hangileri, 10 Ocak’ta kar tatili var mı?

10 OCAK KAR TATİLİ OLAN İLLER HANGİLERİ?

10 Ocak Salı günü için kar tatili olan iller veya ilçeler için henüz bir açıklama gelmedi.

9 OCAK KAR TATİLİ OLAN İLLER

VAN

Van'ın üç ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verilmişti. Valilikten yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, “Van ili merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçemizde yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurul Kararı ile taşımalı kapsamındaki öğrencilere okullar 9 Ocak 2023 tarihinde tatil edilmiştir” denildi

ARTVİN

Artvin’de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 23 köy yolu ulaşıma kapandı. İki köyde ise eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, kar yağışı sonrası Yusufeli'nde 8, Şavşat'ta 2, Borçka'da 6, Arhavi'de 2, Ardanuç'ta 2 ve merkezde 3 olmak üzere toplam 23 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürürken, Borçka-Camili bölgesinde ve Murgul'un Damar Köyünde bir gün süreyle eğitime ara verildi.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN 41 KENT

Raporlara göre; 7 - 13 Ocak tarihleri arasında 41 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen iller şu şekilde:

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.