Gazete Vatan Logo

Putin'den Ukrayna ordusuna darbe çağrısı! 'Kiev yönetimini indirin'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin'e savaşı bitirme çağrısı yaptı. Zelenski yaptığı açıklamada "Müzakere masasına oturalım" diye konuştu. Rusya lideri Putin, müzakere için bir açıklama yaptı ve 'Rusya üst düzey müzakereye hazır' dedi. Putin, Güvenlik Konseyi'nde Rusya-Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Putin "Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz. Sivillerin olduğu bölgelere saldırılmasını istiyorlar. ABD uzmanlarının eşliğinde yapıldığını biliyoruz. Kadınlarınızı çocuklarınızı insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin. Yabancı danışmanlardan, ABD'li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar. Şunu söylemek istiyorum; kendinizi koruyun ve elinize alın hakimiyeti. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neonazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız. Kiev yönetimini indirin." dedi.

Putin'den Ukrayna ordusuna darbe çağrısı! 'Kiev yönetimini indirin'

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin'e çağrıda bulundu. Rus tanklarının başkent Kiev'e girmesinin ardından yeni bir açıklama yapan Zelenski "Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sadece bir işgal değil, Avrupa'ya karşı savaşın başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.

"RUSYA ÜST DÜZEY MÜZAKEREYE HAZIR"

Rusya lideri Putin, müzakere için son dakika bir açıklama yaptı ve 'Rusya üst düzey müzakereye hazır' dedi.

PUTİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMALARI

Rusya'nın Ukrayna saldırı 2. gününde de devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kameralar karşısına geçti ve çok sert açıklamalarda bulundu. Ukrayna Ordusu'na açık çağrıda bulunan Putin, "Ukrayna ordusu iktidarı indirirse, uzlaşmak kolay olur" dedi.

İşte dünyanın konuştuğu açıklamadan satır başları ;

"Askerlerimiz profesyonel şekilde görevlerini yapıyorlar. Kahramanlarımız halkımız ve anavatanımızın güvenliğini sağlamaktadır. Şehirlerin merkez kısımlarına Kiev de dahil olmak üzere mevcudiyet sağladığını görüyoruz.

Haberin Devamı

NEO-NAZİLER PROVOKE EDİYOR

Şuanda milliyetçilerle savaşıyoruz. Bunun dışında bize gelen bilgilere göre, neo-naziler de çok aktif patlamalar yapıyorlar şehir merkezlerinde. Planları, Rus askerleri tarafından ateş açmaya ve olay çıkarmak. Provoke ediyorlar. Sivilleri vurduğumuzu söylemek için bunu yapıyorlar. Yabancı danışmanlardan, ABD'li danışmanlardan herhalde bilgi alıyorlar.

BU MİLLİYETÇİLERİN SİZİ KULLANMASINA İZİN VERMEYİN

Ukrayna askerlerine sesleniyorum. Bu milliyetçilerin sizleri kullanmasına izin vermeyin. Bu neo-nazilerle konuşmak yerine sizlerle konuşmak daha iyidir. Sizlerle bence iyi anlaşırız ama bu uyuşturucu bağımlısı insanlar ve neo-nazilerle, sizleri çevreleyen o pisliklerle tabi ki anlaşamayacağız.

UKRAYNA ORDUSU'NA ÇAĞRI: HÜKÜMETİ İNDİRİN

Bir kez daha Ukrayna Ordusu'na sesleniyorum. Kadınlarınızın ve çocuklarınızın insan kalkanı olarak kullanmalarına izin vermeyin. Ukrayna ordusu iktidarı indirirse, uzlaşmak kolay olur"

KREMLİN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in müzakere çağrısının ardından, Rusya'nın Ukrayna'yla müzakere yapılması için Belarus'un başkenti Minsk'e heyet göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Peskov, "Bilindiği üzere, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna'nın tarafsızlık statüsünü konuşmaya hazır olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, en başından beri harekatın amacının Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve Nazilerden arındırılması yoluyla Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerine yardım etmek olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Zelenskiy'in teklifine cevaben Putin, Minsk'e Rusya Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı İdaresi temsilcileri düzeyinde bir heyet göndermeye hazır" ifadelerini kullandı.

Putin'in Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'yla telefon görüşmesi yaptığını aktaran Peskov, Lukaşenko'nun heyetlerin Minsk'e ulaşması, güvenliklerinin ve dokunulmazlıklarının sağlanması ve müzakerelerin yapılması için gereken tüm koşulları sağlama sözü verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı