Gazete Vatan Logo

Yunan televizyonundan yanan göçmenler için utanç verici ifade! Skandala imza attılar

Yunanistan'da devlet kanalı ERT'nin sunucusu, yangında hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili kan donduran ifadeler kullandı. Alexandras Douvara, "Kömürleşmiş 18 göçmen dışında iyi ki hiçbir insanımızı kaybetmedik" ifadesini kullandı.

Yunan televizyonundan yanan göçmenler için utanç verici ifade! Skandala imza attılar

Yunanistan’ın her yerinde orman yangınları devam ederken, ERT'nin haber bülteni sunucusu Alexandras Douvara'nın yaptığı ırkçı sunum kan dondurdu.

"Tek hoş olan şey, kömürleşerek ölen 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır” diyen spiker Yunan medyasında eleştirilerin hedefinde.

IN.GR haber sitesi bunun kabul edilemez bir atıf olduğunu söyleyerek, spikere göre “Göçmenlerin daha aşağı bir tanrının insanları olduğunu, hayatlarının Yunanlıların hayatları kadar önemli olmadığını” öne sürdü. Efimerida gazetesi de sunucunun yorumunu “utanç verici” olarak nitelendirdi. Yunanistan'da sosyal medya kullanıcıları, sunucu hakkında nefret yasası kapsamında işlem yapılmasını talep etti. (Kaynak: TRT Haber)

Yunanistan'ın Dedeğaç bölgesi ve Atina'da çıkan orman yangınları bölgedeki rüzgar nedeniyle şiddetini artırarak devam etti. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias yaptığı açıklamada, son 48 saat ve gelecek 48 saatin şiddetli rüzgar ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle kritik olduğunu belirterek, gece yarısından bu yana 53 farklı noktada yangın çıktığını söyledi.

Haberin Devamı

BİRÇOK KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Dedeağaç, Gümülcine, Kavala, Orestiada, Viotia bölgeleri ve Eğriboz Adası’ndaki birçok köyde tahliye emri verildi. Viotia bölgesinde hayvanları alevlerden kurtarmaya çalışan bir kişinin dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği, Kavala bölgesinin kuzeyinde ise yaralanan iki itfaiyecinin hastanede kaldırıldığı öğrenildi.

YEREL BASIN 'SON DAKİKA' GEÇTİ: 18 ÖLÜ

Yunan medyasında çıkan haberlerde Cumartesi gününden bu yana Evros'ta bulunan Dadia ormanlarında devam eden yangında iki farklı bölgede çok sayıda cesedin bulunduğu yazıldı.

İtfaiye temsilcisi Giannis Artopioros'un açıklamasına göre, bölgede en az 18 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin kimliği henüz tespit edilemedi, Yunan makamları hayatını kaybedenlerin göçmen olduğunu düşünüyor. Yanı sıra yerel basın yetkililerin olayla ilgili soruşturma açtığını da aktardı.