Gazete Vatan Logo

Yolcunun uçağı kaçırmak isteyen bombacıdan isteği şaşkınlık yarattı! 'Şimdiye kadarki en iyi selfie'

İskenderiye'den Kahire Havalimanı'na giden Egyptair uçağını kaçırma girişiminde, İngiliz bir yolcunun yaptığı tepki çekmişti. Üzerine bomba bağlayan saldırgandan ilginç bir istekte bulunan yolcu, bunu neden yaptığını yıllar sonra açıkladı.

Yolcunun uçağı kaçırmak isteyen bombacıdan isteği şaşkınlık yarattı! 'Şimdiye kadarki en iyi selfie'

2016 yılında İskenderiye'den Kahire Havalimanı'na giden Egyptair uçuşundaki 56 yolculardan biri de Ben Innes idi. Üzerine bomba yerleştirmiş bir saldırganın uçağı kaçırma girişiminde Ben Innes, yaptıklarıyla tüm dünyanın tepkisini çekecekti.

Adı Seyf Eldin Mustafa olarak açıklanan intihar bombacısı, uçak havadayken kendini patlatmakla tehdit etti. Saldırgan, eski eşini görebilmek için uçağı Kıbrıs'ın Larnaka şehrine yönlendirmek istiyordu.

Uçak indiğinde, dört yolcu ve uçuş ekibi dışında herkesin uçaktan inmesine izin verildi. Olay sırasında 26 yaşında olan Ben Innes, beş saat uçakta kalmak zorunda kalan dört yolcudan biriydi.

Saldırgan kabin ekibiyle pazarlık yapmaya çalıştığı sırada Ben, koltuğundan kalkarak bombacının yanına gitti şaşkına çeviren bir istekte bulundu. Bombacıyla fotoğraf çekilmek isteyen Ben'in isteği yerine getirildi.

Neyse ki, Ben ve diğer yolcular olayın sonunda uçaktan sağ salim indi. Ancak herkesin aklında aynı soru vardı: Bu genç adam neden saldırganla fotoğraf çekilmek istedi?

Haberin Devamı

'ŞİMDİYE KADARKİ EN İYİ SELFIE'

The Sun ile ilk röportajını veren Ben, neden fotoğraf çekildiğinden 'emin olmadığını' ve zorluklar karşısında neşesini korumaya çalıştığını söyleyerek "Şimdiye kadarki en iyi selfie olmalı" dedi.

Bombacı ile konuşmaya karar verdiğinde kafasından neler geçtiğini anlatan Ben, her şeyi enine boyuna düşündüğünü ve bir fotoğrafın içinde bulundukları duruma yardımcı olacağına karar verdi.

"Arapça bilmiyorum. Konuşmaların çoğu Arapça oluyordu. Durumu daha iyi anlayabilmek ve bu kişiyle iletişim kurabilmek için birkaç yol düşündüm. Bunlardan biri de selfie çekmekti" diyen Ben, şunları söylüyor:

“İnanın ki bu çok düşünülmüş bir süreçti. Saldırganla etkileşim kurmak istedim. Benim bir insan olduğumu, insani şeyler yaptığımı, sadece isimsiz, yüzü olmayan bir kurban olmadığımı, gerçek, yaşayan bir insan olduğumu anlamasını istedim. Ayrıca üzerindeki cihaza daha iyi bakmak istedim. Yanında başka silahlar olup olmadığını, göremediğim başka saldırgan olup olmadığını anlamam gerekiyordu.”

Haberin Devamı

Ben, saldırganla fotoğraf çekilmek konusunda pişmanlık duyup duymadığı sorulduğunda ise "O uçaktaki eylemlerimden hiçbir şekilde pişmanlık duymuyorum" dedi.

'ÖLÜRSEM, KORKMADAN ÖLECEĞİMİ BİLİYORDU'

Bunu uçakta yanında bulunan annesi için de yaptığını belirten Ben, "Ona, o fotoğrafın çekilmesini istemem için pek çok neden olduğunu açıkladım. En azından ölürsem, korkmadan öleceğimi biliyordu. Nasıl yaşadıysam öyle öldüm. Şaşkınlık duymadan, meydan okumadan ve içinde bulunduğum durumdan elimden geldiğince zevk alarak" dedi.

Saldırgan, uçağı ve içindekileri beş saat boyunca rehin aldıktan sonra yetkililere teslim oldu. Yapılan incelemede saldırganın üzerindeki bombanın sahte olduğu anlaşıldı.