Gazete Vatan Logo

'Vidalar sıkıştırılmalı'

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, twitter'dan ilginç bir mesaj verdi...

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, bugün twitterde Rusya İçişler Bakanlığı’nda yapılacak reformlara değindi.

Medvedev bugün Rusya polisinin çalışmalarını düzenleyen 5 kanun tasarısını onayladı. Kanun tasarılarının mevcut mevzuatı geliştirdiğini belirten Medvedev aynı zamanda yeni polis memurlarına yönelik gereksinimlerinin sertleştirdiğini ve eski problemlerin ortaya çıkmaması için önleyici nitelik taşıyacağını belirtti.

Konu ile ilgili daha sonra twitter’de de yazı yazan Medvedev şu ifadelere yer verdi: "Vidaları sıkıştırmak belki iyi bir şey değildir. Ancak sistem yanlış ilerlediği anda bu çare iyi gelebiliyor. Bugün imzaladığım beş kanun tasarısı çok sert ve İçişler Bakanlığı’na karşı talepler sıkılaştırılıyor. Fakat bununla birlikte profesyonel ve adanmış memurlar tüm garantilere sahip olacaklar"

Temmuz’un başlarında aynı konu üzerinde açıklamalarda bulunan Medvedev yapılacak değişiklikler sayesinde polis saflarında rüşvetle mücadeleye ve konumunu kötüye kullanarak insan haklarının ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önleneceğini belirtmişti.

2009’da polislerin kamuoyunda çok ses getiren suçlara karışması Medvedev’in 17 polis generalini görevden almasını ve ardından reform çalışmalarını başlatmasına yol açmıştı. Rusya lideri Şubat’ın ortasında polis teşkilatı üst düzey görevlileri ile gerçekleştirdiği toplantıda merkezde görevli polis sayısının da kısa sürede 19 bin 970’den 10 bine düşürülmesini istemişti.

MERKEL HAMBURGERİ OBAMA’DAN DAHA ÇOK SEVİYORMUŞ

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev meslektaşı ABD Devlet Başkanı Barack Obama’dan örnek alarak bir çok konu ile ilişkin açıklamalarını twitter aracılığıyla yapıyor. Yazılarında ara-sıra espirili tarzıyla dikkat çeken Medvedev, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile görüşmesinde twitter’inde "Merkel bana hamburgerleri çok sevdiğini itiraf etti. Hatta bizden, benden ve Obama’dan daha fazla sevdiğini söyledi)" ifadelerine yer verdi. Medvedev cümlenin sonunda espri yaptığını ifade eden ’)’ gülümseme ifadesini koymayı da ihmal etmedi.

ÇAKMA MEDVEDEV TWİT’LEMEYE DEVAM EDİYOR

Bu arada https://twitter.com/KremlinRussia adresinden yazı yazan Medvedev’in ardından twitter’de benzer, ancak tek harf değişikliğiyle ’KermlinRussia’ adlı yazar da ortaya çıktı. Medvedev’in tüm yazdığı twitleri espritüel tarza çeviren yazar mesala Devlet Başkanı’nın "Rusya ile ABD’nin milli güvenliğinin temelinde silah ya da ispiyonculuk oyunlarının değil, iç istikrarın gelişmesinin önemli rol oynadığını anlamış olmaları çok önemli" şeklindeki mesajını şöyle değiştirdi: "Rusya ile ABD’nin milli güvenliğinin temelinde silah ya da ispiyonculuk oyunlarının değil, İsviçre Bankaları’nda hesaplarının olmasının önemli rol oynadığını anlamaları çok önemli."

Haberin Devamı