Gazete Vatan Logo

Türklerle Rumlar arasına bu sefer saat farkı girdi

Türkiye’nin ardından yaz saati uygulamasını sürdürme kararı alan Kuzey Kıbrıs ve kış saatine geçen Kıbrıs Cumhuriyeti 30 Ekim itibarıyla farklı saat dilimlerini kullanmaya başladı.

Türklerle Rumlar arasına bu sefer saat farkı girdi

Kuzey Kıbrıs’ta Bakanlar Kurulu, Türkiye’de olduğu gibi yaz saati uygulamasına devam edilmesi kararı aldı. Kuzey Kıbrıs Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından açıklanan kararla, 2017 ilkbaharına kadar Ada’nın kuzeyi ile güneyi arasında 1 saatlik zaman farklı olacak. Bu durum kimilerine göre bir sorun yaratmayacak olsa da Kıbrıs’ın her iki kesiminden de çok sayıda insanın her gün iş ya da gezme amacıyla diğer tarafa geçmesi nedeniyle pratikte neler yaşanacağı merak konusu. Zira saat farkı nedeniyle nasıl bir düzenleme yapılacağı ve hangi saatin esas alınacağı henüz netleşmiş değil.

LİDERLERİN GÖRÜŞTÜĞÜ ARA BÖLGEDE HANGİ SAAT DİLİMİNİN KULLANILACAĞI NETLEŞMEDİ

Öte yandan BM yönetimindeki ara bölgede hangi saat diliminin geçerli olacağı hala belirsiz. İki tarafın liderlerinin görüşmelerini yürüttüğü ara bölgede hangi saate göre görüşüleceği, ortak görev yapılan bölgedeki çalışma mesailerinin nasıl olacağı da henüz belirsizliğini koruyor.