Gazete Vatan Logo

Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in başı bela! Kendisi ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor...

Her fırsatta Türkiye karşıtlığı ve düşmanlığı yapan senatör Bob Menendez'in başı bela. ABD kongresinde Türkiye karşıtlığı ve Rum ile Ermeni lobisine yakınlığı ile bilinen Bob Menendez ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor. New York Post gazetesi, Senatör Bob Menendez'in eşini, Adalet Bakanlığı'nın rüşvet soruşturmasından önce 400 bin dolarlık külçe altın sattığı iddiasında bulundu.

Türkiye düşmanı senatör Bob Menendez'in başı bela! Kendisi ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor...

ABD'li Senatör Bob Menendez'in başı dertte. Adalet Bakanlığı'nın rüşvet soruşturmasından önce Menendez'in eşinin 400 bin dolarlık külçe altın sattığı iddia edildi.

 ABD kongresinde Türkiye karşıtlığı ve Rum ile Ermeni lobisine yakınlığı ile bilinen Menendez ve eşi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması genişliyor.

Manhattan federal savcıları, senatör veya eşinin siyasi tavizler karşılığında bir araba ve Washington'daki bir daire de dahil olmak üzere rapor edilmemiş lüks hediyeler alıp almadığını inceliyor.

New York Post gazetesi, senatör Bob Menendez'in eşi Nadine Arslanian'ın Adalet Bakanlığı'nın rüşvet soruşturmasından önce 400 bin dolarlık külçe altın sattığı iddiasında bulundu.

Üç yıl hacizle karşı karşıya kalmasına ve işlemi açıklamayı ihmal etmesine rağmen Nadine Arslanian 400 bin dolar değerinde altın sattığı, nakde çevirdiği ortaya çıktı.

Senatör Menendez, 2020 mali açıklamasında altını listelememişti. Ancak 2022'de Arslanian'ın 250 bin dolar altın külçesine sahip olduğu yönünde bir bilgi paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

Menendez yine gelen eleştirilerin ardından haziranda külçelerin 200 bin ila 400 bin $ arasında bir miktara satıldığını da ekleyerek düzeltilmiş ek bir rapor sundu. Cumhuriyetçi kongre üyeleri, paylaşılan belgeyi ikna edici bulmadı ve tekrar soruşturma açılmasını talep etti.

ABD'li senatör, 2015'te de Floridalı bir göz doktorundan başta özel jetle seyahat, Paris'te 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konaklama olmak üzere yüzbinlerce dolara ulaşan hediyeler kabul etmekten dolayı da suçlanmıştı.