Gazete Vatan Logo

Türk erkeği ayna düşkünü

Araştırmadan ilginç bir sonuç ortaya çıktı

Güney Amerika’da yayınlanan ünlü moda ve magazin dergisi Wapa’nın ’Social Indicators Research’ araştırma şirketi ile yaptığı araştırmadan ilginç bir sonuç ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türk erkekleri kişisel bakım konusunda rakiplerine büyük fark atıyor. Dergiye göre Türkiye’de yaşayan erkekler haftada ortalama 18.8 saatini kişisel bakıma ayırıyor.

En çok özen giysiye

Türk erkekler en fazla özeni ise elbise seçimine gösteriyor. Wapa, Türk erkeklerinin depilasyon, saç bakımı ve parfüm kullanmına da daha fazla zaman harcamaya başladığını belirtti. Türklerin ardından ikinci sırayı alan Koreli erkekler haftada ortalama 8.8 saati kişisel bakıma ayırıyor. Japon erkekler üçüncü sırada yer alırken onları Brezilyalı hemcinsleri izliyor.

Avrupalı erkekler 100 yılda 11 santimetre uzadı

İngiltere’deki Essex Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, Avrupalı erkekler geçtiğimiz yüzyılda yaşayan erkeklere göre 11 santimetre daha uzun. 1870’ten 1980’e kadar geçen süre içinde 21 yaş üzeri Avrupalı erkeklerin ortalama boy uzunluğunun 11 santimetre uzayarak 1.67’den 1.78 metre’ye çıktığı tespit edildi. Araştırmanın bir diğer ilginç yönü ise sadece erkekler üzerinde yapılmış olması. Buna sebep olarak ise araştırmacılar, kadınların araştırmanın yapıldığı dönemdeki boy farklılıklarının belirlenmesinin zor olduğunu belirtiyor. (VATAN DIŞ HABERLER)

Haberin Devamı