Gazete Vatan Logo

Türk aileye büyük onur!

İsimleri ABD tarihinde yazacak

Türk aileye büyük onur!

Georgia’daki 180 yıllık Oglethorpe Üniversitesi’nin simgesi olan tarihi çan, artık Coca Cola İçecek’in ortaklarından Özgörkey ailesinin adını taşıyacak.

Georgia eyaletinin en önemli şehri olan Atlanta’ya giden herkes bilir. Atlanta deyince akla ya Coca Cola gelir, ya da CNN. Çünkü her iki dev şirketin genel merkezleri de ABD’nin bu bölgesinde bulunur. Coca Cola’nın Türkiye’deki 46 yıllık ortağı Özgörkey Holding’in sahibi olan Özgörkey ailesinin adı da Atlanta’da ölümsüzleşiyor.

Şehrin tarihi eğitim kurumlarından Oglethorpe Üniversitesi’ndeki yaklaşık 100 yıllık çana ailenin annesi Lale Özgörkey’in adı verilecek. Oglethorpe mezunu olan Cemal ve Armağan Özgörkey kardeşler, 30 yıl önce mezun oldukları okula büyük bir kültür merkezi için önemli bir bağış yapınca hem okul yönetimi hem de Georgia Valiliği tarafından bu onura layık görüldüler.


Muhtar Kent de gidiyor

8 Nisan’da Atlanta merkezli Coca Cola’nın Türk CEO’su ve yönetim kurulu başkanı Muhtar Kent ile Georgia Valisi Nathan Deal’ın da katılımıyla gerçekleşecek olan törenle 1922’den bu yana John Thomas Lupton’un adını taşıyan Lupton Hall’da bulunan tarihi çana Lale Özgörkey Bell Tower adı verilecek.

Oglethorpe Üniversitesi’ndeki yeni kampus kültür merkezinde bir yemekhanenin yanı sora cafe, kitapçı ve çoklu kullanım alanları olan bölümler bulunacağı ifade edildi.

1835’te kuruldu

OGLETHORPE Üniversitesi, 1835’te küçük bir liberal sanatlar akademisi olarak kuruldu. 1915 yılında Atlanta’ya taşınmasının ardından bölgenin önemli eğitim kurumlarından biri oldu. Okul 28 ülkede 1100 öğrenciye eğitim veriyor.

Haberin Devamı