Gazete Vatan Logo

Turistlerin rüya tatili kabusa döndü! Dehşete düşüren görüntülere kameraya takıldı...

Rüya gibi bir tatil yaşamak için Güney Amerika ülkesi Kolombiya'ya giden turistler hayatlarının şokunu yaşadı. Medellin kentinde saldırıya uğrayan bir turist o anların görüntülerini sosyal medya hesabından yayınladı. Kameraya yansıyan o anlarda arkadan gizlice yaklaşan iki kişinin hem adamı hem de yanındaki kadını döverek gasp ettiği görüldü.

Turistlerin rüya tatili kabusa döndü! Dehşete düşüren görüntülere kameraya takıldı...

Kolombiya uyuşturucu kartellerinin savaşları ve skandallar ile dünya gündeminde yer bulurken, ülkeden meydana gelen rezalet bir kez daha dünya basınında. Henüz ismi güvenlik gerekçesiyle açıklanmayan bir kadın ve erkek Kolombiya'nın başkenti Medellin'de saldırıya uğradı.

O anlarda tatil anılarını kayda almak için kamerasını açan Polonyalı turist, arkadan yaklaşan iki kişi tarafından defalarca bıçaklandı.

Mağdur turist o anları sosyal medya hesabından paylaşarak polise yardım etmek istediğini dile getirdi. Talihsiz adam o anlarda şu ifadeleri kullandı:

'İki kişi tarafından saldırıya uğradım. Bıçakla kafama vurdular. Cüzdanımı çaldılar, şimdi banka hesabımı ve diğer üyeliklerimi bloke etmem gerekiyor'

BAŞLARINA ÖDÜL KONDU

Olayın gündem olması üzerine Medellín Belediye Başkanı Daniel Quintero, polisi şüphelileri aramaya çağırdı ve nerede oldukları hakkında bilgi veren herkese bir ödül teklif etti. Quintero yaptığı açıklamada şüphelileri yakalayanlara 10 milyon peso ödül verileceğini bildirdi.

KİMLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Haberin Devamı

Polis tarafından günler sonra yapılan açıklamada ise şahısların yakalandığını ve tutuklandığı bildirildi. Saldırganların Kolombiyalı olmadığı aksine Venezuelalı olduğu bildirildi.

Öte yandan Medellín Turizm Gözlemevi tarafından yayınlanan veriler, turistlere yönelik hırsızlıkların 2023'ün ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre dört katına çıktığını ortaya koydu.

Yetkililer, Ocak ve Nisan 2023 arasında 300 hırsızlık kaydetti. 2022'de aynı dönemde turistler tarafından bildirilen 69 soygun şikayeti kayıtlara geçti.