Gazete Vatan Logo

The Crown dizisi ile ilgili 'korkunç' sahne! İnsanları rahatsız edecek Prenses Diana detayı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin hayatını konu alan The Crown dizisi, bazı sahneleri ile eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Kaynaklar, dizinin yeni sahnelerinin çoğunun insanları rahatsız edeceğini ve kraliyet ailesini çok üzeceğini belirtti. Konuyla ilgili yapılan bir açıklamada da 'İnsanlar yeniden canlandırılmasını biraz korkunç bulabilir' ifadelerini kullandı.

The Crown dizisi ile ilgili 'korkunç' sahne! İnsanları rahatsız edecek Prenses Diana detayı

Senaryosuyla sürekli tartışmalara neden olan The Crown dizisi, Paris'teki trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana'nın son anlarını yayınlanacağını açıklamasının ardından eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Dizinin yapımcıları ayrıca Prens Philip'in bir kadın arkadaşıyla yaşadığı kaçamağı ekrana getirmesi nedeniyle de ateş altındaydı. Ancak şimdi bundan daha üzücü ve sarsıcı sahneler üzerinde çalışıyor.

Prenses Diana

Dizi setinden sızdırılan yeni görüntülerde, 1997'de Paris'te geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana ve sevgilisi Dodi Fayed'in darmadağın olan araçlarının bir replikası yapıldı.

31 Ağustos 1997'de Prenses Diana ve Dodi Fayed, kendilerini takip etmeye çalışan paparazilerden kurtulmaya çalışırken Paris'teki Pont de l'Alma tünelinde kaza yapıp hayatlarını kaybetmişlerdi.

Dodi Fayed ve şoför Henri Paul olay yerinde ölürken Prenses Diana kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İngiliz koruma Trevor Rees-Jones ise kazadan canlı kurtulan tek kişi olmuştu.

Haberin Devamı

Prens Harry bir röportajında, kaza fotoğraflarında annesi ölmek üzereyken pencereye yansıyan paparazileri gördüğünü ve bunun 'hâlâ canını acıttığını' söylemişti. The Crown dizisinin yeni sahnelerinin de Kraliyet Ailesi'ni derinden üzeceğine inanılıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin ele geçirdiği görüntülerde Prenses Diana'nın kaza yaptığı siyah Mercedes marka arabanın kaza sonrası halinin replikası gözler önüne seriliyor. Araç ön tekerleği devrilmiş, kaportası tamamen ezilmiş ve gösterge paneli camdan fırlamış bir şekilde birebir gerçeğine uygun halde stüdyoda bekletiliyor.
Aracın muşambaya sarılı halde çekimler için Paris'e götürüldüğü belirtildi.

Dizi için kaza yapan aracın birebir aynısı yapıldı.

Ekim ayında dizi ekibi, Prenses Diana'nın son anlarını yeniden canlandırmak için Paris'e gitti. Aralık ayında kazayı inceleyen dedektiflerin çekimleri yapıldı.

Yapım ekibinden bir kaynak yaptığı açıklamada "Prenses Diana'nın kaza yaptığı an gösterilmeyecek. Sanırım insanlar arabanın nasıl parçalandığının yeniden canlandırılmasını biraz korkunç bulabilir. Bu durum kraliyet ailesini derinden üzebilir" dedi.

Dizide Prenses Diana'yı Elizabeth Debicki canlandırıyor. The Crown'un altıncı sezonu 1990'ların sonları ve 2000'lerin başlangıçlarını konu alacak.

Haberin Devamı