Gazete Vatan Logo

Son dakika... Rusya: Hazırız!

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ABD'nin Rusya'yı düşman olarak gördüğünü bildirdi. Ayrıca Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun IŞİD'e verdiği desteğin gözler önüne serildiğini belirtti.

Son dakika... Rusya: Hazırız!

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ABD'nin yeni yaptırımlarıyla ilgili Rusya'nın her türlü kısıtlamaya karşı hazır olduğunu savundu.

Başbakanı Dmitri Medvedev, yaptığı açıklamada, ABD'nin dayatmacı yaptırımların rakip değil Rusya'yı bir düşman olarak ilan etmek anlamına geldiğini belirtti.

Rus haber ajansı RIA'nın son dakika olarak duyurduğu açıklamada Medvedev ayrıca, Rusya ile ABD ilişkilerinin son on yıllardaki en düşük seviyede olduğunu bildirdi.

"ABD IŞİD'E DESTEK VERİYOR"

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, IŞİD'in son kalesi olan Suriye'nin Ebu Kemal kasabasına düzenlenen operasyonun, ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun IŞİD'e verdiği desteği gözler önüne serdiğini söylendi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Kasım'da Rus ordusunun atımlarından kaçmayı başaran IŞİD militanlarının kilometrelerce uzunluktaki konvoylarla Deyrizzor'a bağlı Ebu Kemal'den Suriye-Irak sınırındaki Sabha Vadisi'ne doğru ilerlediği sırada Rus insansız hava araçlarıyla kaydedilen fotoğrafları yayınladı.

Haberin Devamı

'ABD'LİLER IŞİD MİLİTANLARINI VURMAYI REDDETTİ'

Rus askeri grubunun uluslararası koalisyona iki kez başvurarak, Fırat Nehri'nin doğu kıyısındaki IŞİD konvoylarını imha etmek için ortak operasyon düzenlemeyi önerdiğini kaydeden bakanlık, "ABD'liler, Cenevre sözleşmesini gerekçe gösterip 'gönüllü olarak teslim olduklarını' savundukları IŞİD militanlarını vurmayı mutlak surette reddetti" dedi.

'TERÖRİSTLERİN VURULMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR'

Bakanlık, koalisyon güçlerinin Ebu Kemal'deki IŞİD militanlarını korumak için Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin operasyonunu engellemeye çalıştığını da belirtti.

'ABD, IŞİD'İ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA KULLANMAK İSTİYOR'

"Koalisyonun benzer eylemleri, Suriye ordusunun Ebu Kemal'deki kararlı operasyonunun Washington'un Fırat'ın doğu kıyısındaki bölgeleri yönetmek için ABD yanlısı idari birimler kurma planlarını bozduğunu gösteriyor" diye devam eden bakanlık, şu ifadelere yer verdi: "Mevcut bulgular, terörle mücadele taklidi yapan ABD'nin aslında IŞİD'i Ortadoğu'daki çıkarları için kullanmak üzere koruduğunu tartışmasız bir biçimde gözler önüne seriyor."

Haberin Devamı