Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Casus uçakları eş zamanlı keşfe başladı! Tehditten...

ABD'nin Suriye'yi kimyasal saldırı hakkında uyarmasının ardından son dakika haberleri peş peşe geliyor... CivilMilAir'in Twitter adresinden bildirdiğine göre, üç ABD casus uçağı Suriye'nin batısında bulunan ve Rus donanma üssü yakınlarındaki Tartus ili ve Suriye kıyıları üzerinde eş zamanlı keşif uçuşu gerçekleştirdi.

Son dakika haberi: Casus uçakları eş zamanlı keşfe başladı! Tehditten...

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Uçuş radar verilerine göre, ABD Hava Kuvvetleri'nin (USAF), RC-135V ve RC-135U olmak üzere iki stratejik keşif uçağı, Girit Adası'ndaki Suda askeri üssünden ayrıldı ve Sicilya'dan bir P-8A Poseidon deniz devriye uçağı operasyon için ABD Donanması katıldı.

P-8A Poseidon uçakları, Akdeniz'in uluslararası sularının üzerinde dolaşarak 40 kilometreye yakın bir mesafede Rus üslerine yaklaştı.

Keşif uçuşları, Beyaz Saray'ın Suriye'de Esad rejimine, kitlesel sivil ölümlerine neden olabilecek yeni bir kimyasal silah saldırısı hazırlığı yaptığını iddia etmesi ve böyle bir saldırı durumunda rejimin "ağır bir bedel ödeyeceği" uyarısında bulunmasının ardından geldi.

Öte yandan iki gün önce İngiltere'nin Maldenhol üssünden havalanan Amerikan RC-135W tipi keşif uçakları Polonya ve Kalingerad sınırı üzerinde uzun bir süre keşif uçuşu gerçekleştirmişti.