Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ermenistan fena karıştı! Tehditler...

İktidardaki Cumhuriyetçi Parti'nin destek vermemesi üzerine parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilemeyen ve Ermenistan'da protestolara liderlik eden Nikol Paşinyan, Reuters'a konuştu: "Ben ve destekçilerim pes etmeyeceğiz"

Son dakika... Ermenistan fena karıştı! Tehditler...

Reuters haber ajansına konuşan Ermeni protesto hareketinin lideri Nikol Paşinyan, kendisinin ve destekçilerinin vazgeçmeyeceğini, sivil itaatsizlik mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da kamuflajlı kıyafeti ve şapkasıyla konuşan Paşinyan "Benim tek gücüm halkım. Pes etmeyeceğiz. Grevimize ve itaatsizliğimize devam edeceğiz." dedi.

Parlamentonun başbakanlık için ikinci bir oylama düzenleyip yine bir seçim yapamaması halinde, erken seçim düzenlenmesi gerekiyor.

Paşinyan ise böyle bir durumda seçimleri boykot etme tehdidinde bulundu. Paşinyan, “Şu an size söyleyemem, bu belirli duruma bağlı olacak” dedi.

Sarkisyan'ın bir hafta önce istifa etmesiyle sonuçlanan protesto gösterilerine silahsız fakat üniformalı bazı askerler de katılmıştı.

İSTANBUL-ERİVAN UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ
Ermenistan başkenti Erivan havalimanı “Evarknots” sabah saatlerinden itibaren muhalif göstericiler tarafından bloke edildiği için Atlasglobal Havaloyyarına ait İstanbul-Erivan seferi yapılamadı. Havayolu şirketinden gerekçe gösterilmeden uçuşun bugün gerçekleştirilemeyeceği yolculara duyuruldu.

Haberin Devamı