Gazete Vatan Logo

Son dakika! Afgan askeri, üç ABD askerini öldürdü

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afganistan'ın doğusunda meydana gelen olayda 3 Amerikan askerinin öldüğünü açıkladı. Son dakika haberin ayrıntıları...

Son dakika! Afgan askeri, üç ABD askerini öldürdü

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, Achin bölgesinde bir Afgan askerinin ABD askerlerine ateş açması sonucu, 3 Amerikan askerinin öldüğü, yaralan 1 askerin ise tahliye edilip tedavi altına alındığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Pentagon, hayatını kaybeden askerlerin kimliklerinin kısa sürede açıklanacağını kaydetti.
Aynı olayla ilgili olarak önceki saatlerde Afganistan Nangarhar Valiliği bir açıklama yapmış, Achin bölgesinde bir Afgan askerinin ABD askerlerine ateş açması sonucu 2 ABD askerinin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını duyurmuştu.

‘YEŞİLDEN MAVİYE SALDIRI’

Afganistan’da daha önce de benzer olaylar olmuştu. Son olarak mart ayında bir Afgan askeri Helmand bölgesinde yabancı askerlerin konuşlu olduğu üste ateş açmış, olayda üç ABD askeri yaralanmıştı.

Son dönemde artan bu olaylara ‘yeşilden maviye saldırı’ adı veriliyor.

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ
2 ABD askerinin ölümüne, 2'sinin ise yaralanmasına yol açan Afganistan'daki saldırıyı Taliban üstlendi.

KOALİSYON GÜÇLERİ YANLIŞLIKLA 3 POLİS VURDU

Afganistan'ın Helmand kentinde ABD koalisyon güçleri gerçekleştirdikleri hava saldırısında yanlışlıkla 3 Afgan polisi vurdu.

Helmand kentinde ABD koalisyon güçlerinin DEAŞ karşıtı yürüttüğü hava saldırısında yanlışlıkla 3 Afgan polisin öldürüldüğü bildirildi. Vali sözcüsü Omer Zwak, “Olay, Helamnd'ın başkenti Lashkar Gah şehrinin Nad Ali ilçesinin çevresindeki bölgede gece meydana geldi. Üzücü olay, Afgan kuvvetleri ve orada uluslararası birlikler tarafından yürütülen ortak bir operasyon sırasında gerçekleşti" dedi.

Öte yandan ABD Ordusu olayı doğrularken, "Helmand eyaletinde bir gecede yapılan operasyonlar sırasında Afgan Milli Savunma ve Güvenlik Güçlerinden polislerin öldüğünü ve yaralandığını doğrulayabiliriz. Bu talihsiz olaydan etkilenen ABP üyelerinin ailelerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yetkililer, olay ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı