Gazete Vatan Logo

ŞOK! 'Benim olmazsan!' dedi ve...

48 yaşındaki Berlinah Wallace isimli kadın, kendisini terk eden eski sevgilisinden intikam almak için "Ya benimsin, ya kara toprağın" diyerek asitle saldırıda bulundu. 29 yaşındaki sevgili Mark Van Dongen Belçika ötenazi kliniğinde dayanılmaz ağrıları nedeniyle hayatına son verdi. Eski sevgili cinayetle yargılanıyor.

ŞOK! 'Benim olmazsan!' dedi ve...

Berlinah Wallace 2010 yılında tanışıp ilişki yaşamaya başladığı Belçikalı mühendis Mark Van Dongen’un kendisini terk edip başka kadınla ilişkiye girmesini gururuna yediremedi ve 30 yaşındaki genç adamın suratını ve vücudunu asit döküp yaktı.

Yüzü ve vücudu yanan mühendis mahkemede "yalnızca ölmek istiyorum" demişti.

29 yaşındaki Mark Van Dongen 2015'teki saldırının ardından vücudu yaralı olarak boyundan aşağı felç kalmış ve kör olmuştu.

Hollanda doğumlu inşaat mühendisi, bu yılın ocak ayında Belçika'da ötenazi kliniğinde ölmeden önce 15 ay hastanede yatmıştı.

Bristol Ceza Mahkemesi, 48 yaşındaki eski sevgili Berlinah Wallace'ın sülfürik asit atmadan önce "Ya benimsin, ya kara toprağın" dediğini duyurdu.

Wallace, Van Dongen'in üzerine bir bardak su attığını düşündüğünü iddia edip cinayeti ve asitli sıvı attığını reddediyor.

Van Dongen geçen yılın Kasım ayında Gloucester'deki bir bakımevinden Belçika'daki bir hastaneye nakledilmişti.

Wallace'ın duruşması sürüyor.