Gazete Vatan Logo

Şifa Hastanesi’ne bayram bombası

İsrail, ABD ve BM’nin ateşkes girişimlerine karşın Gazze’deki Şifa Hastanesi’ni ve bir çocuk parkını vurdu

Şifa Hastanesi’ne bayram bombası

Tel Aviv, ABD ve BM’nin diplomatik girişimleri neticesinde ortaya atılan ateşkes tekliflerini, Hamas’ın saldırılarını sürdürmesini gerekçe göstererek reddetti. İsrail tanklarının dün Gazze’nin kuzey ve güneydoğusunu topa tutarken, Cebaliye, Han Yunus ve Beyt Lahiya da havadan bombalandı.

Yine çocuklar öldü

Saldırılarda Gazze’nin en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi de hedef alındı. Görgü tanıkları, yaralıların tedavi gördüğü dış kliniklerinin bombalandığını söyledi. Saldırıda 7’si çocuk 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı. İsrail’in Şati mülteci kampındaki çocuk parkını da vurduğu, bu saldırıda da onlarca kişinin öldüğü belirtildi.

‘Biz vurmadık’

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, hastanenin ve kampın Hamas militanlarınca vurulduğu öne sürüldü. İsrail ordusu geçen hafta da Şifa Hastanesi’ni vurmuştu.

Başbakan Benjamin Netanyahu, son röportajında, sivil kayıplar nedeniyle uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmelerine karşın, İsrail’in güvenliğini tam olarak sağlayıncaya kadar operasyonları sürdüreceklerini belirtmişti.

Haberin Devamı

O doktorun hastanesi

Dün İsrail tarafından vurulan Şifa Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde görev yapan 67 yaşındaki Norveçli cerrah Mads Frederick Gilbert, Middle East Monitor’de yayınlanan açık mektubunda, ABD Başkanı Barack Obama’yı Gazze’de yaşanan insanlık dramını daha iyi anlayabilmesi için Şifa Hastanesi’nde bir gece geçirmeye davet etmişti. Gilbert, Şifa Hastanesi’nde çalışan Filistinli personelin, yaralılara yardım için insanüstü bir çaba sergilediğini vurgulamıştı.