Gazete Vatan Logo

Seri katille bir gece! Genç kadın yaşadıklarını anlattı: 'Aniden değişti'

ABD'nin Idaho eyaletinde, 4 üniversite öğrencisi kampüsteki evlerinde vahşice öldürülmüştü. Katilleri Bryan Kohberger ise haftalar sonra yakalanmıştı. Katilin kimliğinin açıklanmasının ardından onu tanıyanlar da Bryan ile bilgileri paylaşmaya başladı. Ancak 'Hayley' adındaki kadının anlattıkları, içlerinde en tuhaf olanıydı...

Seri katille bir gece! Genç kadın yaşadıklarını anlattı: 'Aniden değişti'

3 Kasım'da Şükran Günü tatili öncesinde Idaho Üniversitesi, korkunç bir seri cinayete sahne oldu. Idaho'da yaşayan ve burada üniversite okuyan 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xena Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Katil ise günlerce kayıplara karışmış ve yakalanamamıştı. Olayın üzerinden geçen haftaların ardından en sonunda tüm oklar 28 yaşındaki Bryan Kohberger'i göstermeye başladı.

BASKINDA YAKALANDI

Cinayet ile ilgili olarak aranan beyaz bir otomobilin peşine düşen polis ekipleri, aracın Kohberger'e ait olduğunu ve cinayet mahallinden alınan DNA örneklerinin uyduğunu duyurdu. Bryan Kohberger (28) isimli zanlı, cinayeti işlediği kampüsten 3 bin 800 kilometre uzakta, Pennsylvania eyaletindeki ailesinin evinde kalırken polisin sabaha karşı düzenlediği baskında yakalandı.

TİKTOK VİDEOSU VİRAL OLDU

Polis ve FBI, olay yerinden alınan DNA örnekleri Kohberger’le eşleşince takibe aldıklarını açıkladı. Bryan Kohberger'ın yargılanma süreci devam ederken, bir TikTok videosu viral haline geldi. Katil Bryan Kohberger ile çöpçatan uygulaması Tinder'da tanıştığını ve randevuya çıktığını söyleyen bir kadının açıklamaları sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti.

Haberin Devamı

BAŞKA ÜNİVERSİTEDE PSİKOLOJİ OKUDUĞUNU SÖYLEDİ

Hayley adındaki genç kadın, 7 yıl önce üniversitedeyken Tinder'da Kohberger ile tanıştığını ve randevuya çıktığını söyledi. Psikoloji bölümünde okuyan Hayley, o dönem Kohberger'ın da başka bir üniversitede psikoloji okuduğunu söyledi.

YURDA DÖNÜNCE OLANLAR OLDU

TikTok videosunda "Bryan ile olan etkileşimim çok kısa sürdü. Onun hakkında pek bir şey bilmiyorum. Tinder'da eşleştik, birkaç saat konuştuk. Sonrasında beni akşam sinemaya davet etti. Birlikte sinemaya gittik" diyor.

Çift henüz ilk kez randevuya çıkmıştı ancak Hayley, Bryan'ın bir anda değiştiğini söylüyor:

Yurda döndüğümüzde tamamen değişti. Bu yüzden kurtulabildiğim için mutluyum. Beni bırakacağını düşündüm ama içeri girmek istedi.

Kohberger, Hayley'nin odasına girer girmez film izlemek istedi ve o anda işler ürkütücü bir hâl aldı.

MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞTI

Hayley, "Benimle yurda gelmek konusunda çok ısrarcıydı. Ama bu durumdan korkutucu bir his almadım. Benimle daha fazla zaman geçirmek istediğini söyledi. Bana uygunsuz bir şekilde dokunmaya başladı. Buna tepki gösterdim" diyor.

Haberin Devamı

Hayley'nin anlattıklarına göre, tepkisinin ardından Kohberger, 'çok ciddileşti' ve dokunmayı bıraktı. Hayley'e göre Kohberger, kendisine dokunuyor ancak 'dokunmadığına' dair onu ikna etmeye çalışıyordu.

Hayley, Kohberger'ın sosyal açıdan garip olduğunu düşündüğü için gitmesini istedi. Ayrıldıktan sonra Tinder'dan yazmaya devam eden Kohberger ile bir daha konuşmadığını söyledi.

Hayley, Bryan'ın randevu boyunca korkutucu görünmediğini söyledi ve diğer kadınları sosyal medya randevuları hakkında uyardı.

Hayley'nin TikTok videosu 1,3 milyondan fazla görüntülendi.