Gazete Vatan Logo

Zaman makinesini denerken kayboldu! 1930'lardaki gizemli ceset gerçeği

Bir ülke esrarengiz bu olayı konuşuyor. Çılgın Mike olarak bilinen mucit, zaman makinesini takıntı haline getirmişti. Elektrik mühendisi olan Çılgın Mike, hayalindeki zaman makinesini tasarlayıp denedi, sonrasında olanlar gizemli bir hal almaya başladı. İşte haberin detayları...

Zaman makinesini denerken kayboldu! 1930'lardaki gizemli ceset gerçeği

Sıra dışı hayal gücü sayesinde herkes ona Çılgın Mike diyordu. Asıl adı Mike Marcum olan mucit, 1995 yılında Missouri'de yaşadığı gizemli olay sayesinde tüm dünya tarafından tanınacaktı.

İstanbul'da akılalmaz sapıklık! 100 kadını fotoğraflayıp arşivlemiş, mesleği şoke etti

Elektrik mühendisi olan Çılgın Mike'ın amacı, geleceğe gidip loto rakamlarını bulup zengin olmaktı. Bu takıntısı onu garip deneyler yapmaya yönlendirdi. Çılgın Mike 21 yaşındayken Yakup Merdiveni adlı deneyi gerçekleştirmeye başladı.

BİR VİDA HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

Yakup Merdiveni, alt kısımları birbirine daha yakın, üst kısımları nispeten daha uzak, birbirine pararlel iki iletken çuıbuktan oluşuyor. Bu deneyde çubukların alt kısmından binlerce voltluk bir elektrik uygulanıyor. Önce alt kısımdan başlayan elektrik, yavaşça yukarı çıkarak bir dalga oluşturuyor. Tepe noktasına ulaştığında ise yok oluyor ve dalga döngüsü yeniden başlıyor.

YAKUP MERDİVENİ

Çılgın Mike, bu cihazla uğraşırken, sıra dışı bir şey keşfettiğini iddia etti. Cihaz elektrik dalgaları yayarken Mike, bir tür girdap gördüğünü söyledi. Bir vida aldı ve bunu dalganın ortasına atarak ne göreceğini test etmeye karar verdi. Mike, vidayı girdabın içine attığı anda gözden kaybolduğunu, ardından birkaç adım ötesine düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Çılgın Mike'a göre metal vida, zamanda yolculuk etmişti ve ardından geri dönmüştü. Ancak Mike, deneyle ilgili büyük bir problemle karşılaştı. Deneyin gerçekleşebilmesi için gerçekten çok ama çok fazla elektrik gücüne ihtiyacı vardı.

TÜM ÇALIŞMALARI KÜL OLDU

Mike, zaman makinesi üzerinde çalışırken, kurduğu mekanizma alev aldı ve tüm cihaz kül oldu. Yeniden inşa etmesi gereken makinede, daha yüksek voltaj üretmeyi sağlamak için daha büyük transformatör kullanması gerektiğini düşündü. Ancak böylesine bir makine yapabilmek için 20 bin dolara ihtiyacı vardı. Parayı bulamayacağını bildiği için bölgenin elektrik santraline girip 6 eski transformatör çaldı.

'Yakup Merdiveni'ne transformatörleri bağladığı zaman mahallesindeki tüm elektriğin kesilmesine neden oldu ve şebeke birkaç saat kapalı kaldı. Bu durum polislerin dikkatini çekti ve Mike'ın evini bastılar. Mike'ın evini arayan yetkililer, çaldığı transformatörlere el koydu.

Haberin Devamı

Polis kayıtlarına göre mahkemeye çıkarılan Mike, kendine araştırma laboratuvarı kurabilmek için loto numaralarını bulmak istiyordu. Birkaç ay hapis yattıktan sonra serbest bırakılan Çılgın Mike'ın hikâyesi, bölgede popüler olmaya başladı. Yerel radyoya çıkan Mike, kaybolan vida ve zaman makinesi teorisi hakkında konuşmalar yapıyordu.

ZAMAN MAKİNESİ İÇİN YARDIM ETTİLER

Paranormal konulara odaklanan Art Bell'in adlı radyo şovu, Mike'a 'Çılgın' lakabını taktı ve Mike da bu lakabı severek kullanmaya başladı. Radyo sunucusu Art Bell ile röportaj yaptığı sırada Mike, deneylerine devam edebilmek için parasının olmadığını açıkladı. Canlı yayında telefon numarasını verdi ve sonraki 3 gün boyunca telefonları hiç susmadı.

Mike'ın dinleyicileri, deneylerini yapabilmesi için ona bağış yapmaya başladı. Çılgın Mike'ın bir sonraki zaman makinesi daha büyük ve daha güçlü oldu. Mike, sonunda yeni ve güçlü makinesini kendi üzerinde denemeye karar verdi. Mike'ın makinesinin oluşturduğu yeni girdap, bir insanın girebileceği büyüklükte olmuştu.
Bir yıl sonra yeniden radyo programına çıkan Mike'a zaman makinesine girdiğinden yanında ne götüreceği sorulduğunda sadece telefonunu alacağını söyledi. Mike ayrıca 1996'daki radyo programında zaman makinesini bitirebilmek için 30 gününün kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

GİZEMLİ KAYBOLUŞ VE 1930'LARDAKİ CESET

Ancak 1997 yılında Çılgın Mike, gizemli bir şekilde ortadan kayboldu ve ondan bir daha haber alınamadı. Kaybolmasından kısa bir süre sonra radyo programını arayan bir dinleyici, Mike'ın bulunduğuna dair ilginç bir hikâye anlattı. Dinleyici, 1930'lu yıllarda polislerin California sahilinde bir erkek cesedi bulduklarını söyledi.

Adam, garip bir metal borunun içinde ölmüştü ve yanında cep telefonuna oldukça benzeyen bir cihaz vardı. Ancak bir yıl sonra Mike, internet ortamında ortaya çıktı ve 1930'lu yıllara gidip orada öldüğüne dair yayılan ilginç iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı

Posta'da yer alan habere göre; Polis kayıtlarına göre yerel radyo istasyonu 2015 yılında Mike ile üçüncü kez röportaj yaptı.

"Realmadmanmarcum" kullanıcı adıyla bir sosyal medya gönderisinde ortaya çıkan Mike, paranormal aktiviteleri konu alan blog sitesinde görüldü. Kullanıcının, 2015 yılından beri bu siteye üye olduğu belirlendi. Yayınladığı gönderide ise şunlar yer alıyordu:

Ölü olduğuma, iyi olmadığıma ya da zaman yolculuğu ile 1930'lu yıllara gidip bir tüp içinde öldüğüme iddialar var. 1930'lu yıllarda bulunan kişi ben değilim.

Kullanıcılardan biri yeniden bir zaman makinesi yapıp yapmayacağını sorduğunda ise Çılgın Mike şu cevabı verdi:

Evet, ama bazı malzemeler gelene kadar projeyi durdurdum. Otobüsümün içinde 24 panel var. Beklemekten biraz paslandılar.

Ancak kullanıcılar, sosyal medya profilinin sahibine 'gerçek Çılgın Mike' olup olmadığına dair kanıt göstermesini istediklerinde, bu talepleri karşılıksız kaldı. Kullanıcının gerçekten Çılgın Mike olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

Çılgın Mike ile ilgili söylentiler hiçbir zaman kesilmedi. Kimileri Mike'ın adını değiştirip toplumdan uzakta bir yaşam sürmeye başladığını öne sürüyor. Kimileriyle zaman makinesinde başarıya ulaştığını...

Gerçeği ise yalnızca Çılgın Mike biliyor.