Gazete Vatan Logo

Seri katil artık serbest! Kurbanları arasında Türk de vardı, ilk sözleri herkesi şaşırttı

Fransız seri katil Charles Sobhraj'ın serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklama herkesi şaşırttı. The Serpent dizisine konu olan seri katilin kurbanları arasında bir de Türk vardı. Charles Sobhraj'ın suçları arasında Türkiye'de kardeşiyle gerçekleştirdiği olaylar da var.

Seri katil artık serbest! Kurbanları arasında Türk de vardı, ilk sözleri herkesi şaşırttı

1970'li yıllarda, Güney Doğu Asya seyahatindeki Batılı hippileri hedef alan Fransız seri katil Charles Sobhraj mahkeme kararının ardından Nepal’deki cezaevinden tahliye edildi. Uçakla Fransa'ya gönderilen katilin ilk görüntüleri yayınlandı. 

Cinayetleri BBC'nin dizisi The Serpent'e konu olan 78 yaşındaki Sobhraj, ismi Vitali Hakim olan bir Türk vatandaşı da dahil en az 20 kişinin ölümü ile bağlantılıydı.

Hindistan'da 20 yıl hapis yatan Ünlü katil, Connie Jo Bronzich isimli Amerikalı bir kadın ve onun Kanadalı arkadaşı Laurent Carriere'yi öldürmekten Nepal'in başkentinde her biri 20 yıl olmak üzere iki müebbet cezasına çarptırılması nedeniyle hapisteydi.

İYİ HALİNDEN DOLAYI TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Fakat Nepal Yüksek Mahkemesi, avukatlarının yaşından ve iyi halinden ötürü tahliye başvurusunda bulunmasının ardından Sobhraj'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

İLK SÖZLERİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Charles Sobhraj'ın tahliye kararı tüm dünyada yankı uyandırdı. Uluslararası ajanslar günlerdir Sobhraj'ı adım adım takip ediyor.

Hapisten çıktıktan birkaç saat sonra Fransa'ya giden bir uçakta görüntülenen 'yılan' lakaplı seri katil gazetecilere yaptığı ilk açıklamada 'masum' olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Sahte belgelerle kendine tuzak kurulduğunu ileri süren adam, "Bölge hakimi, tek bir tanık çağırmadan, savunmamı almadan kararı yazdı. Ben masumum tamam mı? Kötü hissetmemi gerektirecek bir şey yok. Gayet iyiyim, yapacak çok işim var. Nepal'dekiler de dahil birçok insana dava açmam gerekiyor" dedi.

KALP AMELİYATI OLACAK

Sobhraj'a yakın bir kaynak, kalp hastalığı olan seri katilin Fransa'ya indiğinde acil kalp ameliyatına ihtiyacı olup olmadığı konusunda değerlendirileceğini açıkladı.Öte yandan Sobhraj'ın kendinden 40 yaş küçük karısının seyahat sırasında kocasına eşlik etmemesi dikkat çekti.

'YILAN' CHARLES SOBHRAJ 

Charles Sobhraj'ın neden hippileri hedef olarak seçtiği veya onlardan neden nefret ettiği sorusuna net bir yanıt vermiş değil. Çünkü kurbanlarının birçoğu sınırlı miktarda parayla dünyayı gezen genç turistlerdi. Sonraki zamanlarda verdiği röportajlarda işlediği cinayetleri "temizlik" olarak tanımladı. Sobhraj'ın bazı kurbanlarını pasaportları için öldürdüğü biliniyor.

İDAMDAN BÖYLE KURTULDU

İdamdan kurtuldu1976 yılında Hindistan'da cezaevinde giren Sobhraj, cezasını uzatmak için burada bir kez daha hapisten kaçtı ve kendini yeniden yakalattı. Bu şekilde, Tayland'da hakkında kesinleşmiş olan idam cezasından kurtulmayı başardı.

Haberin Devamı

Sobhraj hakkında, Tayland'da işlediği suçlar nedeniyle yeterli delil toplanabilmiş ve cinayet soruşturması burada mahkemeye taşınmıştı. Ancak bu ülke yasalarına göre şüphelinin 20 sene yakalanamaması, suçlamaların düşmesi anlamına geldiği için olası bir idam cezasından kurtuldu.

KARDEŞİ TÜRKİYE'YE TESLİM EDİLMİŞTİ

Ancak bu suç makinesinin Türkiye ile ilk teması değildi. 1973 yılında Kabil'de hapishaneden kaçtıktan sonra İran üzerinden İstanbul'a geldi. Yunanistan ve Türkiye arasında erkek kardeşi André ile çeşitli suç faaliyetlerine karıştı. Yunanistan'da kimlik sahtekarlığı sırasında ikili yakalandı.

Kardeşi Türk yetkililere teslim edilirken Sobhraj, kaçmayı başardı. Sobhraj'ın toplam dört kez cezaevinden kaçtığına inanılıyor.

Sobhraj'ın sevgilisi Leclerc, sevgilisinin suçlarında rol oynadığı suçlamalarını hep reddetti. Cezasının bitimine dört yıl kala yumurtalık kanserine yakalandığı için Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından salıverildi ve geri döndüğü Kanada'da 38 yaşında öldü.

Charles Sobhraj, hayatı boyunca işlediği düşünülen suçların birçoğundan yargılanabilmiş değil.

Haberin Devamı