Gazete Vatan Logo

Savaş bir ülkeye daha sıçradı! İsrail askeri tesisi vurdu

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden 'insani ara' TSİ 08:00 itibari ile sona erdi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu. İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz fişekleri ile saldırdı. İsrail zulmü CNN Türk canlı yayınına dakika dakika yansıdı. Öte yandan savaş bir ülkeye daha sıçradı. İşte detaylar...

Savaş bir ülkeye daha sıçradı! İsrail askeri tesisi vurdu

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Suudi el-Hadas televizyonunun haberine göre İsrail, Yemen'in Sana kentinde İran destekli Husi milislerine ait bir askeri tesisi vurdu. Suudi medyası patlamanın hava saldırısından kaynaklandığını bildirirken üst düzey bir Husi yetkilisi, patlamanın eski mühimmatların patlamasından kaynaklandığını iddia etti.

 CANLI YAYINDA İSRAİL ŞİDDETİ

CNN Türk muhabiri Serdar Er, Kudüs'ten yaptığı yayında İsrail polisinin Filistinlilere gaz fişekleri ile müdahalede bulunduğunu aktardı. Canlı yayına yansıyan görüntülerde bir Filistinlinin ters kelepçe takılarak, zorla polis aracına bindirildiği görüntülendi.

ORDU, SINWAR'IN PEŞİNDE

İsrail basını, IDF'nin saldırılarını Hamas liderlerinden Yahya Sinwar'ın saklandığı bölgeye yoğunlaştırdığını yazdı. Jersusalem Post'ta yer alan haberde 'IDF, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın saklandığına inanılan Han Yunus kentindeki sivillere Cuma sabahı İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sona erdiğinde tahliye emri verdi ve Han Yunus şehrinin tehlikeli bir savaş bölgesi olduğu uyarısında bulundu' denildi.

Haberin Devamı

2011 yılında bir mahkum takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Sinwar, Aksa Tufanı Harekatı'nın beyin takımında yer alan az sayıda kişiden biri olarak görülüyor.

Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'den sonra 2 numara konumunda bulunan Sinwar, İsrail'in arananlar listesinin de ilk sıralarında yer alıyor.

HAMAS: SORUMLULUK İSRAİL'E AİT

Hamas ateşkesin sona ermesi sonrası "Savaşın yeniden başlaması ve saldırılan tüm sorumluluğu rehinelerin bırakılması konusundaki tüm teklifleri reddeden İsrail'e aittir." açıklamasında bulundu.

Hamas Siyasi Büro üyesi Usame Hamdan ise Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuştu.

İsrail-Filistin çatışmasının çözümüne değinen Hamdan, "Ateşkes yapmak çözüm değil. Asıl çözüm, bu işgale son verecek mekanizmaların bulunmasıdır. Tüm arabulucularla görüşmeler gerçekleştirmek için zaman harcadık. Mısır ve Katar'ın saldırganlığı sona erdirecek bir formül bulma çabalarına teşekkür etmemiz gerekiyor. Ancak saldırganlık her şeyi durdurdu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı